Kirúgta a Budapesti Operettszínház Kerényi Miklós Gábort.

Kirúgták KERO-t a nyugdíjazás előtt, megelégelték a nyilatkozatait

A Kossuth- és Erkel-díjas rendező, a teátrum volt művészeti vezetője a múlt ősszel kirobbant botrány – többen zaklatással vádolták, amely miatt az Operettszínház belső vizsgálatot indított – után kérte a nyugdíjazását. Úgy tudjuk, bár a színház vezetése felmentette őt a munkavégzés alól, azaz nem dolgozhatott a Nagymező utcai épületben, munkaviszonya megmaradt, fizetését megkapta, míg a nyugdíjazási eljárás tart.

KERO az elmúlt hetekben több interjút is adott, valamint közösségi oldalán is hosszú posztokban mondta el saját véleményét a körülötte kialakult helyzetről, a botrány kezeléséről.

A bulvárlap megkereste a Budapesti Operettszínházat is, és kiderült: nem maradtak következmény nélkül Kerényi kommentárjai. A teát­rum sajtófőnöke elismerte, a színház rendkívüli felmondással megvált az egykori művészeti vezetőtől. Kirúgták, mert az indoklás szerint az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek ross­z fényben tüntették fel a munkahelyét.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Mi tartott ilyen sokáig, mondaná a kisunokám. Meg kellett várni, amíg megbánásként még rádob néhány lapáttal az előzményekre ez a rendkívűli ember. Sebaj, még ott a lehetőség a politikában, ott fel sem tűnik a mindenkin átgázoló erőszakossága.
wagabund
..."Kirúgták KERO-t a nyugdíjazás előtt, megelégelték a nyilatkozatait"...

a kirúgás rendben...de nem ártana még egy távolságtartási végzés is minden ember irányába...biztos, ami biztos...
bakcsubakka
Te shikari ! Véletlenül nem a te ki rózsaszín popsikádat paskolta a KERO?
Ha fejjel lefelé voltál az ölébe,akkor a szádba mi volt?
havasigyopár
Mondtam én neki, hogy fogja be a száját és maradjon csendben. Kellett ez neki?
terlasz
Kirúgták, hogy jó nagy végkielégítést kaphasson?
Eladott Ország
Kerényi Miklós Gábor – aki szerint a vállfával elfenekelés dehogy zaklatás, hanem sima oktatási-nevelési módszer – nyolchavi fizetéssel távozhat az Operettszínháztól, vagyis nem kirúgták, hanem ünnepélyesen felmentették a munkavégzés alól, miután a művészeti igazgató úr nyugdíjazását kérte. Nem az a lényeg, hogy a havi 800 ezret – 1 milliót be kell szorozni nyolccal, hanem hogy az intézmény nagy szavak szintjén ítélte el csupán a dolgot, és ahelyett, hogy azonnali hatállyal felmondtak volna neki, esetleg bűnösségét vagy ártatlanságát tisztázó, szabályozott munkaügyi eljárásra kényszerítették volna, hozzávágtak egy kegyes ajándékot.
De úgy látszik a Kerényi féle vállfával elfeneklésnek és "oboatanszaknak" vége.
Csak még annyit mondanék még, hogy rendesen köll viselkedni, mert akkor a Jézuska sok ajándékot hoz. Például 15 milliárdos stadiont a pénzünkből.
https://www.youtube.com/watch?v=Zkkwxxhosfs&f...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél