Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség két magyar férfival szemben, akik rátámadtak egy taxisra Csehországban – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a vádlottak még 2017 augusztusában utaztak Csehországba, hogy munkát vállaljanak, de a körülményeket nem találták megfelelőnek, ezért már pár nappal később úgy döntöttek, hogy hazautaznak.

A két férfit a kalauz még Csehországban leszállította a vonatról, ezért úgy döntöttek, hogy erőszakkal megszerzik az állomáson parkoló egyik taxi sofőrjének pénzét.

A taxit egy elhagyott, kiserdő melletti földúthoz irányították, majd egy bicikliről leszerelt acél fémhuzallal megpróbálták megfojtani a sofőrt.

Sikerült kiszabadulnia a fojtásból, de a vádlottak kirángatták az autóból és bántalmazták. A sofőrnek végül sikerült elmenekülnie, és a közeli településen értesítette a rendőrséget.

A vádlottak ezalatt a gépjárművet átkutatták, kitépték a taxi navigációs készülékét, de végül csak három doboz cigarettát vittek magukkal, majd elrejtőztek a közeli erdőben.

Később visszamentek az állomásra, ahonnan vonattal Magyarországra utaztak; a nyomozók egy hónappal később itt fogták el őket.

A két férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A főügyészségi indítvány alapján, a vád szerinti bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés – írták.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Mamuskák, papuskák, ugye hogy nem kell félni a migráncsoktól? Bűnözőkből, erőszaktevőkből akad itt elég hazai fehér és barna is... pedig nyolc éve azt mondták, hogy két hét alatt rendberakják a bűnözési statisztikát... még papíron sem tudták, pedig hazudni megtanultak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@Shikari: mondja ezt egy állatkereskedésből származó, 4 rubelbe kerülő tömegpók.
Pálinkás Pál
@nevemnick: Nagy összegbe lefogadom veled,..az elkövetés módjából..és kivitelezéséből..no meg a hatalmas zsákmányból ,hogy ezek bizony cigányok voltak!!!
vladimir putin
@Pálinkás Pál: de például a shikari szerint magyarok voltak, a cigányokat védi.
nevemnick
@Pálinkás Pál: ,,Bűnözőkből, erőszaktevőkből akad itt elég hazai fehér és barna is..." ezt írtam?
Biztosra nem fogadok...

:D
Pálinkás Pál
@nevemnick: Igaz...de én a konkrét esetről beszéltem:)
mariaberta
A két magyar férfi ott migráncsnak számított? És még erőszakoskodtak is? Erről mi a véleménye magasságos kormányunknak. Van ahol a magyar is MIGRÁNCS? NAHÁT

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.