A Monty Python-csoport tagja ma lett 75 éves, akit anno megszavazták a társulat legjóképűbb tagjának. Forgatott dokumentumfilm-sorozatokat is, a kelet-európai országokat bemutató sorozatában Magyarországra is ellátogatott.

A Monty Python-csoportot 1969-ben alapította öt brit író-színész (Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin) és egy amerikai animátor (Terry Gilliam). Sikeres sorozatukat, A Repülő Cirkuszt a BBC 1969 és 1974 között sugározta.

Első filmjük az

And Now For Something Completely Different volt, amely a Repülő Cirkusz első szériájának legjobb jelenteit tartalmazta, majd bemutatták a Gyalog galoppot, a Brian életét és Az élet értelme című filmet.

2005-ben, a Humoristák Humoristája szavazáson a szakmabeliek a csoport három tagját is beválasztották minden idők ötven legjobb humoristája közé. Michael Palin a 30., Eric Idle a 21., John Cleese a 2. lett.

Michael Palin 75 éves

Palin több filmben is játszott később, mint

Brazilban, A hal neve: Wandában vagy a Fészkes fenevadakban is.

Palin kelet-európai országokat bemutató sorozatában, az Új Európában Magyarországra is ellátogatott, ahol Budapest mellett Esztergomban és Visegrádon is forgatott, sőt még Zoób Kati tervező kedvéért egy divatbemutatón is részt vett. A Parlamentet a néhai Zwack Péterrel járta be.

Cikk- és címlapkép: VALERY HACHE / AFP

(hvg.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Isten éltesse . Van egy úti könyvem tőle ...
namihami
Ha csak a Monty Python-nal villantott(ak) volna, már akkor egy főhely illetné ő(ke)t a Humor Parnasszusán.
És még a többi csodáról (Holy Grail; Life of Brian; and other) már szó se essék.
Kösz Mick.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.