Új lehetőségeket és élményeket kaptunk az Eurovíziós Dalfesztiválon, sok új kaput nyitott meg előttünk az eseményen való fellépésünk – mondta el az MTI-nek Siklósi Örs, a Magyarországot képviselő AWS énekese. A modern metált játszó zenekar megkapta a legjobb színpadi látványért járó díjat és a 21. helyen végzett a vasárnapra virradóra véget ért döntőben Viszlát nyár című szerzeményével.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az izraeli Netta Barzilai énekesnő nyerte Toy című dalával.

Az AWS frontemberét felvillanyozta a 24. hely az Eurovízión

Siklósi Örs az AWS szereplését értékelve elmondta:

megmutattuk a nézőknek, hogy a metál szubkultúra létezik, rengeteg új ember hallotta a zenénket, számunkra tökéletes az eredmény

. Kiemelte, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésük máris új fellépési lehetőségekhez juttatta az AWS-t: meghívást kaptak a világ egyik legjelentősebb metálzenei fesztiváljára, a németországi Wacken Open Airre és egy máltai fesztivál szervezői is megkeresték már őket.

Remélem, hogy a szereplésünknek köszönhetően más zenekarok is kedvet kapnak majd az induláshoz a nemzeti válogatókon, így A Dalban is és mostantól minden évben láthatunk metált az Eurovíziós Dalfesztiválon

- mondta Siklósi Örs, aki köszönetet mondott az MTVA-nak is, amelytől rengeteg segítséget és támogatást kaptak a lisszaboni szerepléshez.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon dolgozó újságírók 2016-ban Stockholmban megalapították a színpadi látványt elismerő Buzz Awardot, amelyet tavaly Kijevben adtak át először. Idén a hat kategória közül a legjobb speciális effektekért járó díjat az AWS-nek ítélte oda az a több mint ezer helyszínen dolgozó újságíró, aki leadta szavazatát.

A Dal 2018 győzteseként a lisszaboni indulást elnyert AWS-ben Siklósi Örs mellett Brucker Bence és Kökényes Dániel gitáros, Schiszler Soma basszusgitáros és Veress Áron dobos szerepelt, őket Schwartz Dávid vokalista egészítette ki a versenyen.

Az AWS sorozatban nyolcadszor juttatta Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, amelyet 93 ponttal a 21. helyen zárt. A döntőben 26 ország előadói léptek színpadra.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Armando Franca

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Hát nem tudom...megnéztem most a jutúbon ezt a nótát...A "gyors" gitár részek nagyon halvány Iron Maiden utánérzés...a"lírai " részeket inkább nem minősíteném!!
cs.n.
Szimpatikus hozzáálás, nem letörni kell, mint a bili füle, hanem örülni az adódó lehetőségeknek. Az ő szempontjukból tökmindegy, hányadik helyen végeznek, ha nem 21. hanem mondjuk 11. lett volna, akkor mi van? :) Se több, se kevesebb, mint így.
koszpeko
Ez egy nagy szar, metálnak nem nevezném.
Tucat.
vadsanca
Ha angolul énekeltek volna, talán jobb helyen végeznek. Zeneileg meg volt minden. Gratulálok nekik!
simmering73
26-ból a 21.helyen végezni - hát nem is tudom. Nekem nem lenne ekkora önbizalmam. Ettől függetlenül véleményt nem alkotok, mert nem hallottam, nem is érdekel se ez, se az egész Eurovízió.
Sámannus
@simmering73: Azt hiszem 47 résztvevő volt. Így kicsit jobb a helyzet.
Sámannus
@koszpeko: A stílus szokatlan lehet, bár az előadók nem túl profik, de jobbak voltak a borsodi ligásoknál.:DDD
ila51
Ha Kaszás Erzsi izraeli változatát veszem , akkor jók , bár nem a stílusom , de arról Ők nem tehetnek.
terlasz
Ezek az újságírók tényleg ilyen hülyék vagy csak tettetik? Több kattintásra számítanak, ha folyton hibáznak? Számtalanszor már a cím is hibás, mint most is. Az AWS a 21. helyen végzett és nem a 24.-en.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.