Több olyan darab is lekerül a repertoárról az évad végén az Operettszínházban, amelyet KERO rendezett. A Rómeó és Júliát is csak úgy tudja megnézni, hogy jegyet vett rá.

Kerényi Miklós Gábor, KERO ott akar lenni az általa rendezett Rómeó és Júlia pénteki utolsó előadásán az Operettszínházban, ám ez nem egyszerű – írja a Blikk

Csak úgy mehet be a saját előadására KERO, ha jegyet vesz

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Takkk

Nagyon feszült vagyok, mert ez a darab szinte hozzám nőtt. Tudom, nemcsak nekem jelent sokat a Rómeó és Júlia. Új generációkat nevelt ki, sok fiatal színész éppen e darab miatt döntötte el, hogy musicalszínész lesz. Ezért is bánt, hogy nem veszik figyelembe sem a társulat, sem a közönség érzéseit (...) Az fáj a legjobban, hogy nem felügyelhetem ezeket a darabokat. Például a Szegedi Szabadtéri Játékokon előadják A Notre Dame-i toronyőrt, de én nem mehetek a próbákra. Az ész megáll!

- mondta el a lapnak.

A Blikk szerint ahhoz, hogy lássa a darabjait, ahhoz Kerényinek jegyet kell vennie, noha tudomásuk szerint szerződései szerint amúgy ingyen bemehetne megnézni a saját maga rendezte előadást. 

Csakhogy ezeket a szerződések "még azelőtt köttettek, hogy Kerényit zaklatással vádolták, ami miatt a Budapesti Operettszínház vezetősége novemberben felmentette a munkavégzés alól, vizsgálatot indított ellene, és kitiltotta a színházból. Április közepén azonban a nyilatkozatai miatt rendkívüli felmondással végleg megváltak KERO-tól, aki gyakorlatilag nem teheti be a lábát az épületbe, csak ha van érvényes jegye."

Kerényi kapcsán a jövő évadot bemutató sajtótájékoztatón is megszólalt az Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György.

Szeretném megköszönni Kerényi Miklós Gábor művészi és tehetségfelkutatási munkáját, de arra is szeretném megkérni, hogy a színháztörténetben nem egyedülálló igazgatóváltással járó, akár fájdalmas döntéseket fogadja el. Az, hogy mi marad műsoron, én és a tanácsadóim döntjük el

- mondta el a főigazgató. 

A sajtótájékoztatón derült ki, hogy a következő évadban "a 14 éve repertoáron lévő Rómeó és Júlia, az állandó turnézás miatt pedig a Csárdáskirálynő sem lesz látható a kőszínházban. A Marica grófnőt újrarendezik, A Notre Dame-i toronyőr ősszel biztosan nem kerül műsorra, de a Riviera Girl marad", bár azt a Kálmán Imre Teátrumban fogják játszani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.