Steven Spielberg és Leonardo DiCaprio ismét együtt dolgozhat: Variety.com értesülése szerint az Oscar-díjas rendező és DiCaprio is tárgyal az Ulysses S. Grant amerikai elnökről (1922-1877) szóló film elkészítéséről.

A Lionsgate stúdió tavaly kezdte előkészíteni az életrajzi drámát Ron Chernow biográfiája alapján.

Az amerikai polgárháborúban az uniós hadsereg tábornokának nagy szerepe volt a konföderációs sereg legyőzésében. Abraham Lincoln elnökkel együttműködve megnyerte a kulcsfontosságú shiloh-i és vicksburgi csatát. Később két elnöki periódust (1869-1877) is töltött az Egyesült Államok 18. elnökeként, stabilizálta az ország gazdaságát és igyekezett eltüntetni a rabszolgaság utolsó maradványait is.

A Grant-film forgatókönyvét David James Kelly írja.

Spielberg 2013-ban bemutatott Lincoln című filmjéért kapta nyolcadik rendezői Oscar-jelölését. A polgárháborús eposz főszerepét alakító Daniel Day-Lewis játékáért el is nyerte az Oscar.

Spielberg a Kapj el, ha tudsz című 2002-es filmjében rendezte Leonardo DiCapriót. A színész hamarosan Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood című, az 1969-es Manson-gyilkosságokat felelevenítő thrillerében forgat Hollywoodban.

Spielberg tavaly A Pentagon titkai című oknyomozó újságírói drámával indult az Oscar-díjért, majd a virtuális valóságban játszódó Ready Player One című filmjét is bemutatták. Jelenleg az Indiana Jones 5. részére készül, és a West Side Story új feldolgozását megrendezi.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.