Elárvereztek pénteken New Yorkban több tucat olyan tárgyat, amelyeket Prince használt.

A Julien's aukciósház árverésén a néhai zenész, dalszerző, énekes sárga elektromos gitárjáért 225 ezer dollárt fizetett egy meg nem nevezett vevő. Tavaly novemberben a Julien's Prince ugyanilyen típusú, de türkizkék gitárját 700 ezer dollárért árverezte el.

Az árverés másik attrakciója Prince egyik fellépőruhája volt. A kék ruhára több mint 150 licit érkezett, és végül 108 797 dollárért vette meg valaki. A Julien's 50-70 ezer dollárra számított. Ezt a ruhát viselte Prince Lenny Kravitz-cal közös újévi koncertjén 1999-ben.

Emellett a zenész-énekes több tucat ruháját árverezték még el. Volt, amelyikért 51 ezer dollárt fizetett valaki. Ékszerek és egyéb kiegészítők, például a személyen Prince-nek készített lábbelik is kalapács alá kerültek.

A Julien's közlése szerint az aukció összbevétele elérte a kétmillió dollárt. Az árverésre bocsátott tárgyak nagy része a művész volt feleségétől származik.

„Prince két évvel ezelőtti halála óta hatalmas a kereslet a tárgyaira”

– jegyezte meg a Julien's vezérigazgatója, Martin Nolan, aki elképzelhetőnek tartja, hogy Prince tárgyai befektetésnek sem utolsók. Mint fogalmazott: Michael Jackson és Elvis Presley tárgyai egyre többet érnek.

Prince 2016 áprilisában, 57 éves korában, gyógyszer-túladagolás miatt halt meg.

Cikk- és címlapkép: Twitter

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.