A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.

Az Eclipse World Tour című koncertsorozat keretében a Brit Floyd a Pink Floyd 45 évvel ezelőtt megjelent ikonikus lemeze, a The Dark Side of the Moon előtt tiszteleg. Az album dalai mellett több más korongról, köztük a Wish You Were Here-ről, az Animalsről, a The Wallról és a The Division Bellről is elhangzanak a jól ismert számok – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

A sokak által minden idők legjobb rock albumának tartott The Dark Side of the Moon egy pszichedelikus remekmű, amely újradefiniálta a műfajt, a Pink Floydot és tagjait pedig a rock halhatatlanjai közé repítette. A világszerte több mint 45 millió példányban fogyott lemezen szerepel a Speak to Me, a Breathe, az On the Run, a Time, a The Great Gig in the Sky, a Money, az Us and Them, az Any Colour You Like, a Brain Damage és az Eclipse című dal.

A Pink Floyd elképesztő munkássága előtt tisztelgő Brit Floyd 2011-ben alakult, vezetője, a 49 éves Damian Darlington énekes, gitáros, zenei rendező korábban tizenhét éven át játszott az Australian Pink Floyd Show elnevezésű csapatban.

"A Brit Floyd azzal lépett előre egy lépést, hogy nagyobb figyelmet fordít a részletekre és jobban megragadja a korábbi nagy show-k hangulatát. A közönségből talán vannak, akik élőben láthatták a Pink Floydot, de a többségnek, a fiatalabb generációnak erre már nem volt lehetősége" – mondta Damian Darlington egy korábban az MTI-nek adott interjúban.

Mint akkor kifejtette, azért vannak kilencen a színpadon, mert enélkül lehetetlen lenne visszaadni a Pink Floyd-lemezek hangzását. Hozzátette: elsősorban a The Dark Side of the Moon jelent óriási kihívást, de a Pink Floyd egyébként is számos különböző korszakon ment át, amíg kifejlesztette emblematikus zenéjét.

A novemberi budapesti koncerten a Barba Negrában a Pink Floyd 1994-es The Division Bell-turnéjának látványa éled újjá, kiegészülve egy lenyűgöző fényshow-val, óriási kör alakú kivetítővel, ívesen mozgó lámpákkal, lézerekkel, felfújható bábokkal.

Az 1965-ben alakult Pink Floyd 250 millió albumot adott el, a pszichedelikus rock legfontosabb együttese lett, tizenöt stúdióalbumot jelentetett meg. A basszusgitáros, énekes Roger Waters 1985-ben feloszlatta a csapatot, ezután jogvita kezdődött közte és a többi tag között a név használatáért. A Pink Floydot végül David Gilmour gitáros-énekes, Nick Mason dobos és Richard Wright billentyűs vitte tovább. Ők és Waters egyetlen alkalommal, 2005 júliusában álltak újra össze a londoni Live 8 koncerten.

Az induláskor meghatározó tag, Syd Barrett 2006-ban, Wright 2008 szeptemberében hunyt el. Roger Waters három héttel ezelőtt adott nagy sikerű szólókoncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.