Nem túl gyakori, hogy madarak emberekre támadjanak, főleg nem egy világváros zajos és koszos közepén. Budapesten mégis ez történt: varjak támadtak rá az emberekre.

Agresszív varjak támadták meg Budapest közepén a dzsesszénekesnőt

A IX. kerületi Mester utcában történt meg, hogy Huszák Zsóka dzsesszénekesnőre és édesanyjára varjak támadtak – írja a Blikk, hozzátéve: az énekes ereiben megfagyott a vér, nagyon megijedt, édesanyja fejét pedig meg is búbolta egy varjú.

– Egy nagy autóbalesetem is volt már korábban, de ilyen sokkhatás még akkor sem ért

– mondta a lapnak a művésznő.

Édesanyámat hoztam el egy vizsgálatról. Éppen szálltunk volna be az autóba, amikor megláttam egy nagy varjút a szélvédőn. A kezemmel próbáltam elhessegetni, de akkor két-három másik varjú hirtelen nagy sebesen felém szállt a fáról, a karmaikkal súrolták a fejemet. Édesanyámnak az egyik rá is szállt a fejére, és bele is csípett

– mesélte.

Mikor végre bejutottak az autóba, a szélvédőről csak az ablaktörlő beindításával tudták elhessegetni a madarat, amely elindulásuk után is még nagyjából 50 méteren keresztül szállt utánuk.

A lap emlékeztet, hogy az április–májusi időszakban a madártámadásnak ható esetek egyáltalán nem ritkák. A madarak fiókái ekkortájt hagyják el a fészket, és szüleik ekkor védelmezik a legvehemensebben utódaikat.

(Blikk)

Fotó: pexels.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@emerencia: Nem kell félni, a rigó is megtámad ha fiókái vannak ...Pedig azok igazán tündéri énekesmadarak.
Megfigyeltem, hogy a varjak nagyon szeretnek a kocsik tetején, szélvédőjén eszegetni, a szemetesek körül. . Az ember az oka amiért rengeteg élelmiszert kidobál, ők pedig igyekeznek túl élni...ha már a városba szorultak.
Borsó
@Dr plágium: Pontosan. Múltkor a szemem láttára kergetett meg egy vadkacsa egy varjút, pedig szerencsétlen csak inni akart a patakból, viszont a kacsa körül ott voltak a fiókái. Minden állat védi a kicsinyeit mindenkitől.
cs.n.
@emerencia: Nem kell tőlük félni. Itt is sok van télen a városban, nyárra eltűnnek. Télen amúgy sem költenek. Amiket meg az énekesnő fotózott le a kocsiján, azok dolmányos varjak, nem ugyanaz, mint a vetési, amik nagy számban szoktak összeverődni télen, de tavasszal aztán elhagyják a városokat.
Eriksson
Azt mondják a régiek, hogy amikor a varjak lakott területre húzódnak, akkor hideg télre kell számítani.
simmering73
@Eriksson: Március van. Utána április jön.
simmering73
@Eriksson: Bocs. Nem néztem a dátumot. Ez a propi se normális. De azért a beírásom most is aktuális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.