Nem túl gyakori, hogy madarak emberekre támadjanak, főleg nem egy világváros zajos és koszos közepén. Budapesten mégis ez történt: varjak támadtak rá az emberekre.

Agresszív varjak támadták meg Budapest közepén a dzsesszénekesnőt

A IX. kerületi Mester utcában történt meg, hogy Huszák Zsóka dzsesszénekesnőre és édesanyjára varjak támadtak – írja a Blikk, hozzátéve: az énekes ereiben megfagyott a vér, nagyon megijedt, édesanyja fejét pedig meg is búbolta egy varjú.

– Egy nagy autóbalesetem is volt már korábban, de ilyen sokkhatás még akkor sem ért

– mondta a lapnak a művésznő.

Édesanyámat hoztam el egy vizsgálatról. Éppen szálltunk volna be az autóba, amikor megláttam egy nagy varjút a szélvédőn. A kezemmel próbáltam elhessegetni, de akkor két-három másik varjú hirtelen nagy sebesen felém szállt a fáról, a karmaikkal súrolták a fejemet. Édesanyámnak az egyik rá is szállt a fejére, és bele is csípett

– mesélte.

Mikor végre bejutottak az autóba, a szélvédőről csak az ablaktörlő beindításával tudták elhessegetni a madarat, amely elindulásuk után is még nagyjából 50 méteren keresztül szállt utánuk.

A lap emlékeztet, hogy az április–májusi időszakban a madártámadásnak ható esetek egyáltalán nem ritkák. A madarak fiókái ekkortájt hagyják el a fészket, és szüleik ekkor védelmezik a legvehemensebben utódaikat.

(Blikk)

Fotó: pexels.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsó
A varjak mindig figyelnek egymásra. A hessegetést a társuk megtámadásának vették, ezért a segítségére siettek. Nem kell ornitológusnak lenni, hogy tudd: ezekkel a madarakkal jobb nem ba.. szórakozni.
emerencia
@papa.49: @Rockxy: @Qqberci: Hitchcock jut eszembe minden télen, mikor a nappalink ablakából figyelem Európa állítólag legnagyobb varjú populációját. Nem tudni miért éppen ide jönnek. Eddig nem féltem tőlük mert úgy tudtam, hogy intelligens madarak, nem támadják meg az embert. Ezután jobb lesz vigyázni, bárki is küldte őket...
Dr plágium
@emerencia: Nem kell félni, a rigó is megtámad ha fiókái vannak ...Pedig azok igazán tündéri énekesmadarak.
Megfigyeltem, hogy a varjak nagyon szeretnek a kocsik tetején, szélvédőjén eszegetni, a szemetesek körül. . Az ember az oka amiért rengeteg élelmiszert kidobál, ők pedig igyekeznek túl élni...ha már a városba szorultak.
Borsó
@Dr plágium: Pontosan. Múltkor a szemem láttára kergetett meg egy vadkacsa egy varjút, pedig szerencsétlen csak inni akart a patakból, viszont a kacsa körül ott voltak a fiókái. Minden állat védi a kicsinyeit mindenkitől.
cs.n.
@emerencia: Nem kell tőlük félni. Itt is sok van télen a városban, nyárra eltűnnek. Télen amúgy sem költenek. Amiket meg az énekesnő fotózott le a kocsiján, azok dolmányos varjak, nem ugyanaz, mint a vetési, amik nagy számban szoktak összeverődni télen, de tavasszal aztán elhagyják a városokat.
Eriksson
Azt mondják a régiek, hogy amikor a varjak lakott területre húzódnak, akkor hideg télre kell számítani.
simmering73
@Eriksson: Március van. Utána április jön.
simmering73
@Eriksson: Bocs. Nem néztem a dátumot. Ez a propi se normális. De azért a beírásom most is aktuális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.