Több mint hárommillió dollárt ajánlottak egy ebédért Warren Buffett befektetővel, a világ egyik leggazdagabb emberével.

Egy kisebb stadion árát fizették ki egyetlen ebédért

Warren Buffett – Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP

Az eBay aukciós portálon pénteken véget ért jótékonysági liciten 3 300 100 dollárt (hozzávetőleg 907 millió forintot) kínált fel a győztes – névtelenséget kérő – ajánlattevő. Ez nem sokkal marad el az amerikai üzletemberrel évente meghirdetett ebédért adott legmagasabb összegtől, 3 456 789 dollártól (950 millió forinttól), amelyet 2012-ben és 2016-ban fizettek.

A pénzből a Glide Foundation nevű alapítványt segítik. A szervezet a San Franciscó-i hajléktalanok támogatására fordítja majd az összeget.

Warren Buffett a mostani licitig már több mint 26 millió dollárt (7,1 milliárd forintot) segített összegyűjteni az alapítványnak a 18 éve megrendezett aukciók révén. A licitálók évről évre tetemes összeget fizetnek azért, hogy elkölthessenek egy ebédet a nebraskai befektetési guruval, a Berkshire Hathaway holdingtársaság főrészvényesével, elnök-vezérigazgatójával, aki világszerte ismert emberbaráti tevékenységéről is.

Buffett szerint ilyenkor változatos témákban kap kérdéseket. Az egyetlen tabu, hogy mibe fektet legközelebb.

A győztes licitálók rendszerint a New York-i Smith and Wollensky steak házban találkoznak az üzletemberrel. Az étterem legalább 10 ezer dollárt szokott felajánlani az alapítványnak, hogy a helyszínéül szolgálhasson az ebédeknek.

Warren Buffett vagyonát 87,5 milliárd dollárra (több mint 24 ezer milliárd forintra) becsülte a Forbes pénzügyi magazin 2018 februárjában.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Gyalázatos a főcím, az újságírás szégyene!
Mert a lényeg az, hogy stadion helyett jótékony célra fordítottak dollármilliókat.
Ugyanis a jótékonysági ebéd nem ugyanaz, mint amikor két pofára zabálnak politikusok közpénzen!
Csizmás Kond
...jótékony cél...egy nagy szar, spekuláns üzérkedés.
bakegya
@görbetükör: na hát ilyen nagy zabálás nálunk szóba se jöhet,ugyanis a magyarok leggazdagabbja is a nevelőotthoni gyerekek pörköltjébe tunkol csak bele,hogy éhen ne haljon a szegény nem vagyonos zember-

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.