Legalább négyezer évre tekinthet vissza. Őshazája valószínűleg India Kasmír tartományában lehetett, onnan érkezett Nyugat-Ázsiába, Iránba (Perzsia) és Afganisztán területére. Az 1. századi Rómában ették, főzték, de csak a 8. században vitték a mórok az Ibériai-félszigetre.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Egy biztos számomra...megúnhatatlan...bármit lehet készíteni (jó minőségú)sárgarépából...akár sárgarépa-ivólevet, akár főzeléket, vegyessavanyúságot, tortát, zöldséglevesben gazdagon, valamint grillezve-párolva...

szóval nagy ajándéka a természetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.