Ha beleesnénk ebbe a lyukba, 42 perccel később kipottyannánk a Föld túloldalán. Ha nem kap el valaki a túloldalon, akkor addig röpködnénk a bolygó átellenes pontjai között, amíg meg nem ölne a Coriolis-erő De ha nem lenne ott valaki, hogy érkezéskor elkapjon, visszaesnénk a lyukba, és harmonikus rezgőmozgással ingázhatnánk életünk végéig a Föld két átellenes pontja között. Szóval ha muszáj eljutnia Új-Zéland keleti partjaitól 1000-1500 kilométerre, inkább menjen repülővel, de leginkább ne menjen oda, mert úgysincs ott semmi. .

Forrás: index.hu
Feltöltő: grincss
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Pedig már reménykedtem, hogy karma1-et meg tudom látogatni, olcsón, gyorsan.:)

@grincss: Kösz a cikket ez tényleg jó téma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Grafix69: nincs olyan, hogy alaphelyzet. A víz az víz hidegen is és melegen is. De ha nagyon meleg akkor elbomlik. Na látod akkor már nem víz.

Értelmetlen dolgon erőlködsz, mert a víz olvad meg, nem érted? A te sztereotípiád, hogy a víz az folyékony, mert te így szoktad meg. A víznek különböző halmazállapotai vannak és a szilárd víz megolvadhat. Nem a folyékony víz olvad meg akármennyire is szeretnéd ezt a marhaságot bizonygatni.

Egyébként a folyékony víznek is van némi "kristályszerű" rendezett szerkezete a hidrogénkötések miatt. A hőmérséklet emelésével ez a szerkezet szétzilálódik ami az olvadással analógiába hozható.

Ilyen értelemben a folyékony víz is "megolvad" ha hevíted.

De szerintem ne égesd magad tovább, ugorjunk. Jobban jársz ha kérdezel inkább, mintha megmondod a tutit. De ha csak engem akarsz megfogni akkor rossz úton jársz.
Grafix69
@Peller Anikó: Király vagy , minden elismerésem , de tényleg imádlak .
Grafix69
@Grafix69: Nincs olyan hogy szilárd víz baszki nincs olyan azt jégnek hívják . A víz az folyékony , a vas meg szilárd mégha folyékony is lehet 1200 c fokon de akkor is szilárd . Amikor mosogatsz akkor biztosan nehéz dolgod lehet ha nálatok szilárd víz jön a csapból , Anikó marhaságokat mondol , összekevered a halmazállapotokat , ráadásul mindig aszerint kevered ahogyan éppen neked jó . Gratulálok , nagyon keveset tudok a világról még így 50 felé is , de pl én most fürödtem folyékony halmazállapotú vízzel amit víznek hívna mert ha szilárd halmazállapotú vízzel fürödtem volna akkor az jégben fürdés lett volna . Igazad van mindenben .
Grafix69
@Grafix69: A jégcsapot is úgy mondják , hogy szilárd vízcsap nem ?
vladimir putin
mit dumáltok itt?
A víz az H2O, ha szilárd, ha folyékony, ha gáznemű, akkor is
H2O.

de egy érdekesebb kérdés, hogy bizony a Föld középpontjában egyáltalán nincs erőhatás nélküli súlytalanság, még ha el is tekintünk attól, hogy bazi meleg van, felettébb kellemetlen érzés lenne ott tartózkodni. A gravitáció ugyanis minden irányban hatna, szóval olyan
"engem itten széttépnek, banyeg!" érzése lenne az embernek.
Peller Anikó
@vladimir putin: kösz. De, tévedsz, a Föld középpontjában éppen nulla erő hatna rád mert az erővektorok semlegesítik egymást. Mindig ez van, csak az erők eredőjét érzékeled. Mondok egy példát, beleugrasz a Balatonba. Érzed az erőt ami oldalra nyom? Nem. Mert minden oldalról nyom.

Most képzeletben egy lézerrel vágd ketté a Balatont ott ahol állsz és az egyik felét vedd el, tüntesd el.

Mit érzel? Hát azt hogy egy drabális erő ragad magával és sodor ész nélkül feltörölve veled az iszapot. Mert a rád ható erővektorok egyik felét kiiktattad.

Szóval a Föld középpontjában olyan érzésed lenne mint mondjuk a MIR űrállomáson, amennyiben oda lemásznál. A gravitációs erővektorok minden irányból hatnak rád és egymást éppen kioltják.

Ha félbevágod a Földet amikor ott vagy középen és az egyik felét eltünteted akkor visszakapod a súlyod kábé felét.

Bármely test középpontjában a gravitációs erő nulla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.