Hárman indulnak az MSZP elnöki posztjáért a vasárnapi tisztújító kongresszuson: Kunhalmi Ágnes volt fővárosi MSZP-elnök, Mesterházy Attila volt pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető – közölte a párt jelölőbizottságának elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.

Új elnököt választ az MSZP, itt a három jelölt
Kunhalmi Ágnes – Fotó: MTI

Szabó Vilmos elmondta,

két további elnökjelölt-aspiráns visszalépett: Szanyi Tibor európai parlamenti (EP-) képviselő szombaton egy nem nyilvános pártfórumon, Bródy Gábor választmányi tag hétfő reggel jelezte szándékát.

Hozzátette: a három jelölt sikeresen összegyűjtötte az induláshoz szükséges 1500 aláírást, illetve benyújtotta programját, és meghallgatta őket a jelölőbizottság is.

Szabó Vilmos azt mondta, a testület azt javasolja, hogy egy elnökhelyettese és három alelnöke legyen a szocialista pártnak, az elnökség pedig a frakcióvezetővel együtt 15 tagú legyen.

Beszámolt arról, hogy az elnökhelyettesi posztra két jelölt pályázik Ujhelyi István EP-képviselő és Szakács László volt országgyűlési képviselő.

A választmányi elnöki posztra – az elnöki mellett – Kunhalmi Ágnes a jelölt. Szabó Vilmos azt nem tudta megerősíteni, hogy ő lesz-e az egyetlen jelölt.

A jelölőbizottság kedden folytatja munkáját, akkor fejezik be az alelnökjelöltek meghallgatását – közölte a testület elnöke, jelezve,

több mint 60 jelölt pályázik a különböző párttisztségekre.

Az MSZP vasárnap tartja tisztújító kongresszusát. A párt elnöksége az áprilisi országgyűlési választás után lemondott, de ettől függetlenül is tisztújítást kellett volna tartani idén, mert legutóbb 2016-ban volt tisztújító kongresszus, és a párt vezetőinek megbízatása két évre szól. A kongresszus – a párt legfelső döntéshozó szerve – választja meg az elnökség tagjain kívül az MSZP választmányának elnökét, az országos etikai és egyeztető bizottság elnökét, a központi pénzügyi ellenőrző bizottság elnökét és tagjait, valamint az etikai és fegyelmi ügyek tanácsa elnökét és tagjait.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Nagyot tisztulna a politikai élet, ha mennének a levesbe!
new kid on the block
Takarodjatok a picsába mind, ti régiek !!!
Leszerepeltetek. Végleg. Örökre.
Nyilvánvaló, hogy semmitek sincs - talán sosem volt...

Milyen balsorsú nép már az olyan, amelyiknek mind az kormánya, mind az ellenzéke (a kormány ellenzéke), egy romlott szennyében undorító embertelen... massza?
Milyen balsorsú nép már az olyan, amelyiknek nincs választása?
Milyen demokrácia az, amiben nincs választásod - illetve van választásod (a sok rossz közül - a szerinted - a legkisebb rosszra leadott), de megy a kukába az is, illetve végül azt támogatod a töredék szavazataiddal, akiket utálsz.

A Magyarországon élőknek valójában nincs választásuk.
Magyarországon a demokrácia kora lejárt.
És mivel egyre butul a világ, és gyűrűdzik a butaság (miazmás álságos kormányok, álságos kereskedők, álságos vallások - a démoni háromság) a magyarok már ebből a bullshit béna rendszerből mennek Armageddon csatájába.
Teljesen kiégett receptorokkal, érzéketlenül nyáladzva - ki-bebaszott egybites tájszollással ugatva a Holdat.

Ez itt a vég.
A vég vége.

A primitív vérparaszt magyar horda - immár álkeresztény köntöst hordva - újra itt van.
Hátrafelé nyilazva menekülve, mindent szétbaszva,
tort ülve a halál völgyében osztozva,
farkasvicsorgón a koncon marakodva.
wagabund
..."több mint 60 jelölt pályázik a különböző párttisztségekre."...

ilyen sok eszkimó arra a kevéske (de kövérkés)fókára?...kényelmes állások, négy-nyolc-tizenkét évig semmi teendő...nem kell kampányra gyúrni, nép közé vegyülni..
wagabund
@Szeparepa2: Tüttővel össze sem lehet hasonlítani..sem szépségben, sem IQ-ban, sem vagyoni háttérrel..
Jozefina
Kunhalmi a maga természetes ősziteségével, kemény és kulturált vitakészségével csak nyerne az MSZP. Ráadásul csinos is!!!
Klafa
Viktor kit támogat?
Gondolom hamarosan kiderül, mert az fog nyerni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.