Kissé gyengélkedik a brit uralkodó, de az udvar csütörtöki tájékoztatása szerint nincs ok aggodalomra.

Gyengélkedik a királynő – a palota közleményt adott ki

II. Erzsébet brit királynő az epsomi derbin 2018. június 2-án. (MTI/EPA)

A Buckingham-palota, a 92 esztendős II. Erzsébet királynő első számú londoni rezidenciája közölte, hogy

az uralkodó lemondta részvételét a Szent Mihály és Szent György lovagrend alapításának 200. évfordulójára rendezett ceremónián a londoni Szent Pál székesegyházban.

A palota szóvivője hangsúlyozta ugyanakkor, hogy orvosi vizsgálatra nem volt szükség, és a királynő a terveknek megfelelően elutazik a hétvégére Windsorba, London nyugati határában fekvő legnagyobb vidéki rezidenciájára.

Az udvar illetékese szerint

a királynő egészségi állapota nem ad okot semmiféle aggodalomra.

via GIPHY

A brit királyi ház valószínűleg csak azért adta ki a csütörtöki közleményt, mert feltűnt volna az uralkodó távolléte a Szent Pál székesegyházban rendezett ceremóniáról, és ez találgatásokra adhatott volna okot. Az udvar egyébként soha nem tesz közzé részleteket a királyi család tagjainak egészségi állapotáról.

II. Erzsébet királynő, aki április 21-én ünnepelte 92. születésnapját, és 66 éve ül az Egyesült Királyság trónján, az elmúlt napokban számos nyilvános hivatalos programon vett részt.

A héten Nagy-Britanniában kánikulai az időjárás, naponta új, 30 fok feletti hőmérsékleti rekordokkal.

A királynő férje, a 97 esztendős Fülöp edinburghi herceg már csaknem egy éve visszavonult a közszerepléstől.

Fülöp tavaly augusztus végéig eleget tett az előre egyeztetett programjában szereplő összes hivatalos megjelenési kötelezettségének, utána azonban már nem fogadott el meghívásokat ilyen eseményekre, bár egy-egy alkalommal azóta is megjelent a nyilvánosság előtt.

Az utóbbi években II. Erzsébet királynő is csökkentette kissé munkatempóját: nem tesz már hivatalos külföldi utazásokat, és hazai hivatali kötelezettségei közül is egyre többet átad a királyi család fiatalabb tagjainak.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Addig van rend, amig o el...
Nagyfulu "unszimpatikus" Karoly herceg max. lovaspoloban jeleskedhet lofogu hitvesevel egyutt - ez az egy dontes volt az egyetlen rossz dontese az uralkodonak: Karolynak adni at a stafetabotot...
Jozefina
@karma1: Nem kell ezért kárhozatni a Királynőt. Egyetlen fiának jogos az utódlás. Kérdés, hogy Károlyban lesz-e annyi erő, hogy Vilmosnak adja tovább. Az angolok és a világ is örülne neki és Károlyt istenítenék. De ez valószínűleg nem fog bekövetkezni, csak egy szösszenet volt.
karma1
@Jozefina: Ez nem kerdes: a tronorokles torvenybe van fektetve: Karoly, Vilmos , George, Charlotte, Louis, Harry..
Mindig az elsoszulott es annak leszarmazottai szuletesi sorrendben (mindegy hogy fiu vagy lany!) es csak aztan jon a kisebbik fiu, Harry es majd az o leszarmazottai.
Ha Erzsebet meg eleteben at akarja adni az uralmat - aminek nagyon kicsi a lehetosege, mert azt mondta, hogy utolso leheleteig szolgalni akarja a nepet -, es Karolynak adja tovabb (ami torvenyszeru), akkor ez lesz szegenykenek az egyetlen rossz dontese. Karolyt nem szeretik a britek, (ot hibaztatjak Diana halalaval), Kamillat kifejezetten utaljak (ugy nez ki, mint egy szabadnapos mosono), szoval csak Erzsebetnek volna most joga, hogy kinevezze hivatalosan is az utodjat, - mindenki a nepszeru Vilmost latna sokkal szivesebben a tronon. Szimpatikus a kozelsege az emberekhez, a normalis csaladi elete, Katalin kifejezetten alkalmas a kozszereplesre, es latszik kettejuk nagyon eros szovetsege is.
Karoly mellett Kamilla ugy nez ki, mint akit mindig magaval rancigal mindenhova, de annak ellenere, hogy allandoan a kiralyno kozeleben elt, egyszeruen kilog a kepbol - nehezen kepzelheto el kiralynEkent, Karoly oldalan..:o((
fekete
O felsege is kapaszkodik a koronahoz,meg 92 evesen is.ezek mind egyforma'k!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.