Elsőként ma és vasárnap, majd további három egymást követő nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat, amelyet kizárólag az arra sétálók használhatnak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint a hidat július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le.

Lezárták a hidat a gyalogosoknak, irány az autómentes Szabadság híd!

Ebben az időszakban a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem jár, a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti, kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

Jelezték azt is: Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz közlekedik, az 56A és a 61-es villamos Dél-Buda felől a Széll Kálmán térig visz utasokat. Pesten emellett a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal lehet utazni.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik, a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart-Havas utca útvonalon is.

(MTI)

(Fotó: MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ennek mi az értelme? Ott jobb lesz a levegő? Nem. Ellenben a környezetében a dugók miatt sokkal rosszabb lesz a levegő minősége. Azok meg hagy szívják, természetesen a hídon hempergőkkel együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Nem vagyok híve, ennek a sok forgalom akadályozó lezárásnak a fővárosban!
CsipkeRózsa
Hídfoglalók.

Nem tudom, hányan használták ki a hídi napozás lehetőségét, és hány ember utazott volna a lezárt területeken.
terlasz
@wagabund: Nem napoznak ezek, hanem tornáznak.
karma1
A jo edesanyjat tarlosnak, meg a gazdaallatnak, aki teljesen ellehetetleniti a hetvegi Balatonra, Velencei tora, aramlo forgalmat, aki mestersegesen csinalja a forgalmi dugokat, pocsekolja a benzint.
Megerett mar a golyora a gazdaallataval egyutt...
karma1
@Qqberci: 09.39-re: Nyugodj meg, majd ok is kerulnek egyet: a gyerekkori baratom a Jegpalya n lett rosszul, es a mentok 45 perc alatt rtek ki hozza - legvonalban kevesebb, mint masfel kilometer az Orszagos Mentoszolgalat kozpontja a Bajza utcaban. Meg csak hid sincs kozben...
Egyebkent meg hulljon a pestiek fergese, - ez pontosan beleillik tarlos-orban pestieket (es egyebkent "an block" az osszes magyar ) kiirtasat celzo programjaba...
evacica
Erre nagy szükség van, közlekedni már úgy is alig lehet Bpesten, !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.