Egyre több magyar turista utazik Horvátországba – mondta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti vezetője az M1 aktuális csatornán szombat este.

Egyre gyakoribb a „kicsimmel Horvátba’”

A tavalyi 3 millió vendégéjszakát az idén már most elérték a magyar turisták. Az előző hétvégén, a labdarúgó-világbajnokság döntőjének időszakában mintegy 28 ezer magyar turista látogatott Horvátországba – mondta.

Az idei szezonban a cél, hogy legalább 600 ezer magyar turista látogasson az Adriai-tenger partjára – tette hozzá a horvát idegenforgalmi szakember.

A horvát tengerparton magyar rendőrök is teljesítenek szolgálatot. Pulában és Zadarban van magyar rendőri kontingens – emlékeztetett Marin Skenderovic.

(MTI)

Fotó: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Ebben csak az a "jó" hogy mostanában panaszkodtak a horvátok, hogy 1/3-al keevsebb a külföldi vendég!
human
@tulipan: Azért a két adatnak ilyen szoros összefüggése nincs. Szóval nem feltétlen ellentmondás a két adat.
Ludmilla
Horvátországnál százszor jobb és olcsóbb Görögország
advocat
Sokszor jártam arra. De! Van olyan hely ahol a part mellett már vagy 10 (vagy több éve) látszik több autógumi. Már kerülöm. Van olyan hely, ahol a strandot - szerintem - ha 5 évente egyszer takarítják (Pag) - oda sem megyek. Maradnak más országok. Az idén olyan helyen jártam, ahol a strandot reggelente kitakarították, a füvet fellocsolták. Ennyi. És nem is volt sokkal drágább! Még az autópályadíj is megfizethető. Oda-vissza kb. 30 €. Horvátország távolabbi részein csak oda több.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.