A macskák és gazdáik közötti kommunikációt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói. A százötvenhét macskatulajdonos megkérdezése után megállapították, hogy minél magasabb értelmi képességet tulajdonítanak a gazdák a macskáknak, általában annál több kommunikációról számolnak be kettejük között. A tanulmány a Science Direct tudományos honlapon jelent meg.

(Forrás: librarius.hu, Commenter által)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Szerintem még a macska szőrének a színe is árulkodik annak természetéről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Eriksson: Ráadásul a 3. befogadott érzi úgy, hogy övé a lakás és 2. befogadottnak nincs helye. Sakkozni kell, mikor melyik jön megy, hogy enni tudjon a 2.
bencemacska
@Commenter: ma, 20:09
Nekem a Duna parton volt olyan macskám, amelyik nem evett meg sem marhahúst, sem vadhúst. Csak baromfit és halat adhattam neki.
Kiderült, hogy az ívóvíz kutaknál azzal mérgezték a patkányokat. Valószínűleg megkóstolta és életben maradt. Nem volt különösebben barátkozó, nem is nagyon jött be, a faház padlásán lakott.
A kajáért cserébe hozott nekem mindenféle patkányszerű, megfojtott állatokat, szépen sorba rakva a terasz ajtó elé.
Mirabilis
@Commenter: Tényleg? Basszus nem győzök rendet teremteni köztük. Az 1.-t akartam, vidéki macska, teljesen jól működik, már 10 éves kissé lelassult, kivéve, ha kergetnie kell a másik kettőt.
A második befogadott az anyjával együtt, akit májusban el kellett altaltani, mert nagyon szarul volt, de a lánya itt van velem. A 3. a szomszéd macskája, aki szart rá egész télen én fogadtam be, egy bűbáj velem, de a 2.-kat a vilából kikergeti.
Eriksson
@Mirabilis: Érdekes, mert nem őrájuk mondják, hogy irigy kutya. :)))
Mirabilis
@Eriksson: Ja, pedig dehogy.Féltékenyek egymásra gondolom.
Mirabilis
@Commenter: Na ebben az az érdekes, hogy az 1. és a 3. üldözi a 2.-kat. Vagy előfordul, hogy az 1. a 3.at. miközben előző nap összepuszilkodtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. July 17., 06:53
Újra műteni kell Geszti Pétert
Szórakozás - 2019. July 17., 07:12
Mozikba kerül a negyedik Thor-film