A Felvidéken tíz év után ismét bemutatják az István, a király rockoperát, amelyet ezúttal a Nemzeti Lovas Színház visz színpadra a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én – közölték a rendezvény szervezői gútai (Kolárovo) sajtótájékoztatójukon hétfőn.

Szörényi Levente és Bródy János alkotását a Felvidéken legutóbb tíz éve Révkomáromban láthatta a közönség, a mostani bemutatóval erre az évfordulóra és a rockopera 35 évvel ezelőtti ősbemutatójára is emlékeznek – mondta el Pósfay Péter, a rockopera felvidéki bemutatóját megszervező All In koncertiroda vezetője.

Az előadást a Nemzeti Lovas Színház színészei, táncosai viszik színpadra vendégművészekkel: a címszerepben Varga Miklóst, Koppány szerepében Vadkerti Imrét, a többi szerepben pedig mások mellett Janza Katát, Papadimitriu Athinát, Makrai Pált és Mohácsi Márkot láthatja majd a közönség.

Az István, a királyt egy a hagyományőrzést középpontba állító, csaknem egész napos programsorozat, a dióspatonyi Slovakia Ringen tartott Magyarockért nevet viselő rendezvény részeként mutatják be. A helyszínen azonban már jóval a darab előtt, kora délutántól színes programok, köztük néptánc- és népzenei együttesek, valamint különböző hagyományápoló együttesek fellépései, íjászbemutató, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A rendezvény részletes programja www.istvanakiraly.sk honlapon érhető el.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: kérlek tibim,ne nevezz senkit szánalmasnak,míg nem néztél tükörbe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Commenter: Tetszett a borsodline.hu írása, Zemplényinek szép gyerekei vannak.
Commenter
@CsipkeRózsa: sok más ember a helyében (talán) feladta volna. Élni akarása, küzdelme mindenképpen tiszteletre méltó, és szerintem sok fogyatékkal élőnek adott a könyvei által reményt, tenni akarást. Soha nem gondoltam volna hogy a gázolóról kiderül, hogy ki volt, pláne hogy szakmája szerint orvos. És orvos létére segítségnyújtás nélkül hajtott tovább...
GeoCravker
@Commenter: A könyv nekem személy szerint nem tetszett. kb. harminc éve sem. Végig sem olvastam. De az erőfeszítés akkor is tiszteletre méltó.

Ha valami szánalmas, akkor legfeljebb ezt a címet adni egy cikknek az István a király verítékszagú előrángatásáról.
Commenter
@GeoCravker:OFF: én is nehezen bírtam végigolvasni, de nem biztos hogy tizenvalahány évesen a legtöbb ember jobbat írna. Ő legalább nem használt négerkezet a könyv megírásához, mint tette azt számtalan celeb.
ON: Megnéztem a szlovák honlapot az IK-ról. A jegyek 100 és 15 Euro között mozognak, elővételben vmivel kevesebb. Van az a pénz...én ezért a szereposztásért egy fillért sem adnék. Pintér T. a rossz ízlés, a tehetségtelenség és a butaság, az tolakodó bulvárcelebség csúcsa, amiben a lovasszínháza benne van, és amihez a nevét adja annak vége. Az eredeti szereposztásból már csak Varga Miklós vállalta "örök" szerepét ebben a produkcióban.Saját legendás szerepformálását rombolja le.És ő is a jelenlegi kurzus egyik kirakatcelebje sajnos. A hangjában, énektudásában soha nem csalódtam, benne mint emberben, mint politizáló művészben igen.
GeoCravker
@Commenter: off/
" én is nehezen bírtam végigolvasni, de nem biztos hogy tizenvalahány évesen a legtöbb ember jobbat írna."

Nem is kritkának szántam. Tényszerűen leírtam, hogy nekem nem jött be. Ettől sok ezer embernek akár ezért, akár másért tetszhet, és tetszik is.

on/ igen. ezért írtam, hogy egy verítékszagú kinlódás szerintem is. Z.Z. erőfeszítéséhez semmi köze. Hacsak az nem, hogy az I.K.-t most gázolják el végleg.
Commenter
@GeoCravker: off: nem is úgy fogtam fel hogy kritikának szántad.De ha annak szántad is volna az sem lenne baj.
on: veríték és pénzszagú kínlódás igen. Nem segít ezen az sem, (ha megnézed a linket) hogy Vadkerti Imre teljesen Vikidál Gyulás már külsőre a képen. Nem gázolják el végleg, mert az Operett szh is bemutatja ősszel más szereposztással. Azt sem fogom megnézni, azt sem tartom jobbnak. Van amit hosszú ideig pihentetni kell ahhoz hogy olyan szereposztásban kerüljön színre ami megközelíti az eredetit vagy méltó ahhoz. Volt már jó pár István reloaded, de egyik sem ért még az eredeti közelébe sem. Kétlem, hogy a szerzők ezt nem látják és hallják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.