71 éves korában, hosszú, súlyos betegség után elhunyt Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész.

Meghalt Székhelyi József

Székhelyi József halálát az Élet Menete Alapítvány közölte Facebookon. Mint írják, Kézdy György után az alapítvány második alapítója is elhunyt.

Székhelyi József 1946. november 24-én született Budapesten. Pályafutása alatt játszott a kecskeméti Katona József Színházban, a Madách Színházban, a Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, az Arizona Színházban és a Soproni Petőfi Színházban. 2003 és 2008 között főigazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Sajnos megint egy népszerű művészünk távozott. Nyugodjon békében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Sajnos megint egy népszerű művészünk távozott. Nyugodjon békében.
justhpeter
Egy tisztességes embert vesztettünk ma el. Részvétem a családnak.
papa.49
Nyugodj békében, részvétem a családnak.
karma1
@Pegero: Olcso vagy es szemet, mint rendesen... Tunj el oda, ahova gondolom...es szegyelld magad. viktorod seggeben jobb helyed lesz
Desischado
Sajnos, ez várható volt. A rák senkit sem kímél. Nyugodjon békében.
karma1
Csodalatos szinesz volt, minden mufajban megallta a helyet... Nagyon fog hianyozni a muveszek szines palettajarol - reszvetem a csaladjanak, erot kivanok a fiatal gyermekeinek eletuk hatralevo reszere
R.I.P
F_Viktor
@Pegero: Írod:
"A nemzeti jelkép megsértésének vétsége a magyar büntetőtörvénykönyv szerint büntetendő cselekmény, a köznyugalom elleni bűncselekmények csoportjába tartozik."

"ő maga pedig, mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni mindenhová"

Pontosan copyztál a Wikipédiából, csak ugyebár Székhelyinél ez a vád nem állt meg, ugyanis egy köcsög fityeszes feljelentést tett ellene, ami nem jutott még bírósági szakaszba sem:
mno.hu/migr/torvenyes-himnuszgyalazas-555623
csipetke
Szerettem Székhelyit, jó színész,és jó ember volt.Isten nyugosztalja...
Yoda69
Isten nyugosztolja.
Ismet egy jo ember es jo szinesz tavozott kozulunk.
kripton
@Pegero: Székhelyi nem a Himnuszból űzött gúnyt, hanem Orbánból, aki alaposan rászolgalt arra a gúnyra! A reakciókat a csicskahada tüzelte, sokakat bekábítottak, akik aztán túltolták az érzékenységet.
kripton
Székhelyi kiváló művész, és tisztességes, békés lelkű ember volt. "Zsigyar". (zsidó-magyar) Ő alkotta a szót. Szerette és féltette Magyarországot.

"Szerelmes vagyok belé, és rettenetesen féltem... Bármennyire kételkednek ebben egyesek, én mélyen hazafi vagyok. Azt gondolom, hogy azok a „hazaffyak”, akik talpig kokárdában, árvalányhajat fésülgetve, az undorító politikai verbalitás szintjén hungarizálnak - hazaárulók. Belehugyoznak a nemzet lelkébe, leszarják a nemzet igazi értékeit.."

Ebben egyetértek vele.

"A Soá, abban az élettérben, ahol én gyerekeskedtem, nem volt téma. A szüleimben egyfajta zsigeri óvatosság munkálhatott, próbáltak menekíteni az általuk megélt borzalmak emlékétől. Felnőtt fejjel tudtam meg, hogy apukám olyan házban lakott, ahol mindenki nagyon jóindulatú védettséget élvezett a közösség becsülete folytán. Volt, aki nem úszta meg, mert elkapták az utcán, de a házból senkit sem vittek el. Szóval én a „zsidentitás” boldog tudatlanságában éltem egészen a rendszerváltásig..."

Hazájának tartotta és érezte ezt az országot. Liberális volt, így sok kérdésben nagyon más volt a véleménye mint az enyém, de jobbító szándékában nem kételkedtem.

Nagyon szurkoltam a gyógyulásáért, erősen reménykedtem benne, a halálhíre lesújtott. Nagy veszteségnek tartom, hogy már nins köztünk.

Nyugodjon békében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.