Luxusapartman épül a helyén.

Idén októberben lenne 14 éves a Kuplung, azonban a születésnapot már biztosan nem a Király utcában tartják, mivel a helynek és a szintén hozzátartozó Patentnek és Hableánynak (az egykori Caesar) szeptember 10-ig be kell zárnia. A helyén luxusapartman épül, ahogy alig pár méterre a Király utca – Vasvári Pál utca sarkán is.

Bezár Budapest egyik legismertebb szórakozóhelye

Fotó: Tripadvisor

A hely tulajdonosa, Kováts Péter „Pedro" beszélt arról az Indexnek, hogy már nem hosszabbítják meg a szerződésüket, és voltaképpen mindig is benne volt a lehetőség abban, hogy egyszer a Kuplungnak be kell zárnia. „Az utolsó időszakban hetekre, hónapokra állapodtunk meg a terület tulajdonosaival, ez azért már nem volt egy optimális helyzet" – mondta az Indexnek Kováts.

Tökre hiszünk abban, hogy igenis szüksége van ennek a környéknek egy ilyen helyszínre, egy ilyen underground attitűddel rendelkező klubra, ami egyben romkocsma is. Ha az összes ehhez hasonló hely eltűnik innen, akkor ez az egész hiteltelen lesz

– mondja Kováts arra utalva, hogy ha tényleg minden régi típusú épület helyére modern szállodákat és lakóházakat építenek külföldieknek, akkor a VII. kerület hamar veszíteni kezd a turisztikai értékéből is.

„Itt európai és világszinten sikerült olyat csinálni, amit szeretnek az emberek, ezt a turisztikai számok is alátámasztják" – tette hozzá.

Azt is elmondta még a honlapnak, hogy ha lebontják azokat az épületeket, amelyek híressé tették a környéket, hogy ugyanolyanokat húzzanak fel a helyükre, mint a világ bármely más pontján, az egy idő után a turizmuson is érzékelhető lesz.

Kultúrharc van, a külföldi ingatlanbefektetők leradírozzák a magyar kultúrát a bulinegyed térképéről, a zenekaroknak nem lesz hol fellépni, a magyar fiatalok meg nem jutnak hozzá a minőségi zenéhez, a végén pedig az egész üzletileg is kontraproduktív, mert egyben a turisztikai vonzereje is elvész a környéknek

- fejtette ki a hely tulajdonosa. 

(Index.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Néhány szót a telek megvásárlójának és az építendő luxusapartmanok eladásából származó haszonból részesülők neve is megért volna. Csak mintegy mellékkörülményként...
Hellcat
@namihami: Úgy tudom, ez most nem a "Úgy hallom eladó a kocsmád..." féle fideszes maffiózó eset. Nem illett maga az épület a városképbe.
namihami
@Hellcat: Lehet.
De, a tapasztalatok szerint, ezek a ""nem illik a városképbe"" és hasonló jellegű észrevételekről , persze utólag, de általában kiderül, hogy valaki olyannak csípte a szemét, aki véletlenül, de mindig a tűz mellett ülhet és aztán gyorsan melegedik is. Úgyhogy ez számomra már, éppen a sok hasonló ""véletlen"" miatt, de büdössé vált.
Hellcat
@namihami: Hidd el nekem is elsőre ez ugrott be aztán egy ismerős mondta, hogy a változatosság kedvéért ezt nem elmutyizzák (teszem hozzá legjobb tudása szerint...szóval ki tudja)
namihami
@Hellcat: Mózsná, esetleg possible.
Kivétel erősítené a szabályt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.