Momo, az internetes horrorlény újra lecsapott. A külföldi hírportálok újabb két halálesetről számoltak be, amelyek egyértelműen a Momo nevű „játékhoz” köthetők.

A gyerekeket riogató netes horrormém egyszerűen nem nyugszik. Augusztus legvégén két kolumbiai fiatal, egy 16 éves fiú és egy 12 éves lány dobta el az életét Momo miatt – írja a Nuus.

A két eset egyébként összefügg egymással, pedig egymástól távol élő gyerekekről van szó. A két öngyilkosság között még 48 óra sem telt el.

A fiú, mielőtt végzett magával, a lányt is bevonta Momo öngyilkos játékába, méghozzá a WhatsAppon keresztül. Egy darabig mindketten tejesítették a különböző kihívásokat, majd felakasztották magukat, amikor már nem bírtak továbbmenni. A játék lényege, hogy Momo mindenféle kihívásra hívja fel a gyerekeket, és ha nem teljesítik azokat, elkezdi őket fenyegetni. Maga a figura egy gülüszemű, madárszerű nő, rendkívül ijesztő, és egy japán művész munkája, de neki semmi köze az öngyilkos kihíváshoz, egyszerűen csak lenyúlták a figuráját, majd elnevezték Momónak.

A “játék” eddig csak a WhatsApp-on volt elérhető, a múlt hónapban viszont már a Minecraftban is felbukkant.

A közelmúltban egy 12 éves argentin, egy 15 éves magyar és egy 18 éves indiai fiú is felakasztotta magát, és halálukért sokak szerint szintén Momo felel.

Forrás: Nuus

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nesze semmi, fogd meg jól.
Miaz, hogy a Minecraftban is felbukkant?
Az egy videó játék, hogy tud abban felbukkanni ha nincs benne?
Nem inkább arról kellene infót adni, hogy pontosan hol bukkan fel, milyen formában, és hogyan lehet elkerülni. Nem csodálom, ha egy gyerek ettől frászt kap, engem is kirázott a hideg @MOMO Shikari: láttán.
Eriksson
Amikor különböző portálokon szűrőprogramokat alkalmaznak, hogy bizonyos tartalmak ne jelenjenek meg, akkor ezt a Momót miért nem lehet likvidálni?
szep napot
Nagyon regota tetszel nekem Momo. Legyel szombaton otkor a szokokutnal, persze csak ha nincs baratod. Szeretnek Veled beszelni negyszemkozt ha lehet.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Látom fingod nincs a számítástechnikáról...
Eriksson
@Pálinkás Pál: Tényleg nem értek hozzá, de érteni szeretném, hogy egy alkalmazást miért nem lehet eltávolítani a szerveremről?
Pálinkás Pál
@Eriksson: Mert általában ezek nem a te szervereden vannak...hanem máshol...a te "szervereden "csak egy utalás..link van a dologról...tudod,mint a vírusok legtöbbje...attól sem lesz semmi baja a gépednek ha nem nyitod meg.../általánosságban beszélek/ nem folyok bele a speckó kémprogramokba!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Itt van a kutya eltemetve: Nem kell megnyitni. Kis hülyékben ezt kellene tudatosítani.
Rockxy
Nem momó a felelős, hanem a gyerkőcök szülei.
Gondolkozzunk má!
Pálinkás Pál
@Eriksson: Ebben igazad van...de gondolom te is voltál tini,a tiltott gyümi az édesebb...
Eriksson
@Pálinkás Pál: Az biztos, de volt egy vonal, melyet nem volt ajánlatos átlépni.
Eriksson
@Rockxy: De bizony a momo készítői is. Előre eltervezett gyilkossági kísérletben bűnös.
Lehet, hogy némely felnőtt nem szarna be tőle, de ez gyerekeknek készült.
Clavigo
@szep napot: :) :) Uhhhhhhhhhh,,,ez igazán brutál.. :))))DDD:)))
human
@Rockxy: Teljesen igazad van. A szülők is felelősek. Azért az elsődleges felelősség mégiscsak az elmebetegé aki ezt teszi. Én a két kezemmel ... de le sem írom mit tennék vele. Lassú lenne, hogy át tudja értékelni megérte-e neki.
human
Gyerekes szülők talán tudják, hogy a youtube-nak van valami külön gyerekcsatornája. Itt elvileg kizárólag gyerekeknek való tartalmak vannak. De még itt is rést találtak a pajzson a beteg elmék. Rajzfilmnek álcázott animációkat csempésztek be, amikben a figurák brutális gyilkosságok áldozatai, elkövetői. De van amelyik egyszerűen csak egy pszichopata történet. Láttam párat és borzalmasak.
Nem értem, hogy a titkosszolgálatok hogy nem kapják el ezeket a beteg embereket.
namihami
@szep napot: Ha az eredeti Momora ennyien végeztek magukkal, akkor erre a mi ""honi Momonkra"" tömeges öngyilkossági hullám fog megindulni.
És annak Te leszel az oka. Ilyet közzétenni., már ne is haragudj, de ez...
Aki Én
@Pálinkás Pál: @Eriksson: Tévedés. Ezeket ártalmatlan videókba ágyazzák, és váratlanul kerül elő. Beletehetik pl egy ártalmatlannak tűnő lego videóba, amit imádnak a gyerekek.
A szűrőprogramok jók, de kevesek.
Már a youtube-on is megjelent, habár ott nem sokáig egy-egy videóban, mert szűrik.
Ha netezel, gyakorlatilag elkerülhetetlen.
Pálinkás Pál
@Aki Én: és ezt most miért nekem írod...? Pont azt írtam,hogy szinte lehetetlen kiszűrni.
csak egy halk megjegyzés...mivel a gyerekek kommunikálnak vele, feladatot kapnak ,amit egy videóval nem lehet...ezért erősen kétlem hogy igazad lenne!!!
Aki Én
@Pálinkás Pál: ,,Nem kell megnyitni. Kis hülyékben ezt kellene... "
,,Ebben igazad van"
Na, ezért. Nem kell megnyitni, hiszen ártatlan videókban is benne van.
Azzal valóban nem tud kommunikálni, ezt jól látod. De a parás megjelenés elkerülhetetlen ha használod a netet. Erre mondom, hogy nem kis hülye az, aki összefut ezzel a rémmel.
Pálinkás Pál
@Aki Én: Még mindig nem értelek,@Erikssonnak pont azt próbáltam elmagyarázni hogy az ilyeneket nem lehet eltüntetni a netről...technikailag nem tudod kiszűrni...otthon sem tudod szűrni a netet,mert a legtöbb tini jobban ért hozzá mint te!!!Marad az hogy mergpróbálod a gyereket úgy nevelni,hogy tizenéves korban már legyen bizonyos mérlegelési képessége...el tudja dönteni hogy adott dolog jó -e neki!!!/ tudom ez csak utópia/
Eriksson
@Aki Én: @Pálinkás Pál: Így az ember elgondolkodik azon, hogy hány éves korban ad a csemetéje kezébe internet hozzáférést.
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...én megértettem. Ezért mondom, hogy nem megoldás, ha nem nyitják meg, hiszen gyakorlatilag bárhol lehet. Ennyi.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Nos igen...de ha tiltod neki...a barátok kiközösítik...és amúgy is tralál hozzáférést,ha máshogy nem,akkor a haver mobilján!!
Aki Én
@Eriksson: nagyon nehéz kérdés, hiszen ma már akár elsőben is interneten kapod még a leckét is. Nyilván nem az első naptól kezeli egyedül a gyerek, de előbb-utóbb muszáj lesz. Ez az élet, elkerülhetetlen. Ráadásul egész kicsi gyerekek már a játszótéren is okostelefonokat nyomkodnak, ami totál beteg dolog.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Könnyen lehet. A bevezetőben is egy 16 éves vitt bele a játékba egy 12 évest.
Eriksson
@Aki Én: Más megoldás nincs, a kölköt kell nevelni. Ami nem biztos, hogy összejön, mert ahogy Pálinkás is írja: "a barátok kiközösítik"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.