Milyen lehet egy olyan világ, ahol senki nem álmodik? Jön az Álomutazó mesemusical folytatása.

Hogy fér meg egymás mellett az Álomutazó című mesemusical, Szabó Győző első kliprendezése és a Andrássy Élményközpont interaktív játszótere, a Future Park? Nagyon egyszerűen, mindhárom dologhoz kapcsolódik a TulipánTündér produkció. 

Hogy került Szabó Győző az osztályterembe? Jön az Álomutazó mesemusical folytatása

Csütörtök délelőtt az egykori Párisi Nagyudvar épületében, a teljesen felújított Andrássy Élményközpontban gyűlt össze a hazai média színe java, hogy megismerkedjen az Álomutazó című mesemusical folytatásával. Az Álomutazó tavaly már nagy sikert aratott, összesen 13 előadáson több mint 50.000 néző látta, ráadásul olyan nagy nevek szerepeltek a darabban, mint Stohl András, Szabó Győző, Hajdu Steve, Schell Judit, Zséda, Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Radics Gigi, Varga Viktor, valamint a főszereplő gyerekek, Marinka Móric, Bakonyi Simon és Szabó Hunor.

Idén decemberben pedig jön a folytatás, amelyet Juronics Tamás rendezett. Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse Tomi, a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért.

2018-ban már hat előadást terveznek az Álomutazóból, ezek közül már három teltházas, szóval érdemes időben megvenni a jegyeket.

A TulipánTündér produkciós iroda igazgatója, Illés Gabriella a sajtótájékoztatón elmondta, hogy tavaly akkora volt az érdeklődés, és olyan sok pozitív visszajelzést kaptak, hogy úgy döntöttek, hogy idén újra műsorra tűzik a sikeres előadást.

És hogy jön a képbe Szabó Győző?

Szabó Győző megrendezte élete első klipjét, amely az Álomutazó egyik legnagyobb slágeréhez, a „Hekkeld meg a sulit” című dalhoz született. Ez az a szám, amit a darabban Vigyor, azaz Ábel Anita énekel az Álomutazó főhősével, Tomival. A klipet Szabó Győző, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája.

Rossznak lenni mindig jó

Szabó Győző elárulta, hogy mi volt a klip koncepciója. A lényeg az, hogy néha nem árt, ha eldobod az agyad, és különben is, "rossznak lenni mindig jó”. A klipben pontosan az történik, ami a musicalben is: a gyerekek egy időre átveszik az irányítást az iskola felett. A színész egyébként elárulta, hogy nagyon szereti a gyerekeket és a gyerekek is szeretik őt, így aztán saját bevallása szerint nem volt nehéz rávenni őket, hogy dobják el az agyukat.

Aranylemezes Álomutazó

Kétségtelen, hogy az Álomutazóhoz készült dalokat egy ismert dalszerző páros írta: Rakonczai Viktor és Orbán Tamás. A gyerekek imádták ezeket a dalokat, amit jól mutat az is, hogy az Álomutazó CD-je azóta már aranylemez lett.

Future Park – Év végéig meghosszabbítva

Hogy került Szabó Győző az osztályterembe? Jön az Álomutazó mesemusical folytatása

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy december végéig meghosszabbítják az Andrássy Élményközpontban látható Future Park interaktív játszóteret. Eredetileg szeptember végén zárt volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel ez év végéig lehet látogatni az Andrássy úton június elején nyílt Andrássy Élményközpontban a japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon először bemutatkozó interaktív játszóteret, a Future Parkot. A Future Park célja a közös alkotás lehetőségének megteremtése, melynek megtapasztalásával az emberek kreatívabbá válnak a mindennapi életben is. A szervezők azért is gondoltak arra, hogy az iskolaidőbe jelentősen benyúlva hosszabbítják meg a kiállítást, mert a különböző képességeket fejlesztő aktivitások és a megszerezhető ismeretek komoly segítséget jelentenek az iskolák oktató/fejlesztő tevékenységeinek.

Fotók: TulipánTündér/Facebook

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.