A színész-rendező a kutúrában érezhető öncenzúráról és kormányzati nyomásról beszélt a befolyásos brit lapnak. Elérte a nyár elején kiélesedett magyar kultúrharc híre a Financial Timest, a világ egyik legbefolyásosabb gazdasági napilapja hosszú cikkben írt arról, hogy az Orbán-féle illiberális demokrácia hogyan képződik le a kultúrában. A cikkben többek között Alföldi Róbert is nyilatkozik, aki azt mondja, hogy a színházakban és hasonló kulturális intézményekben egyre jellemzőbb az öncenzúra, a művészek körül pedig egyre fogy a levegő. Kiépült egy rendszer, ami működik. A színházi rendezőket, kultúráért felelős hivatalnokokat nem kell fölhívni vagy behívni a minisztériumba, tudják, mit várnak tőlük.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az Orbáni-diktatúra diszkrét (agy)bája, hogy önkéntes igazodást vár el!!! =))
RonaGyuri
Az Orbáni-diktatúra diszkrét (agy)bája, hogy önkéntes igazodást vár el!!! =))
Csizmás Kond
..." a Financial Timest, a világ egyik legbefolyásosabb gazdasági napilapja "...aki épp Alföldi véleményét tartja meghatározónak...:))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: többek között !!!
egyébként kinek a véleménye lenne meghatározóbb, mint a sikeres színész-rendezőé ???
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...sikeres...ma inkább a sikertelenségéről híres...és a másik , hogy minden elmélet bizonyítására épp az ahhoz hű gondolkodásúakat kell megszólítani. Ha az ellenkezőjét akarták volna bizonyítani nem Robit kérdezik.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: talán a Laca barátodat???

Laca a rettentő

Bár nem tudom, hogy mi lehet az a „a magyar társadalom erkölcsi többsége”, de a T.Ház-mester már megint nagyon hülye volt

Túl azon, hogy annak az ízének felmorzsolásán aggódik azt is kifejtette, hogy szerinte (szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén járt): „Van valami nagyon hiánypótló, amit mi, magyarok és közép-európai sorstársaink adhatunk az európai kultúrának és politikának”!!!
Nos a dolog úgy áll, hogy Kövér Laca és ők magyarok (gondolom ezen azt kell érteni, hogy azok, akiket ők magyarnak tartanak) – hogy kik is lehetnek az ők sorstársai, pláne Közép-Európában azt nem tudom – mit adtak/adnak az európai kultúrának és politikának (visszakézből) arról akad némi elképzelésem. Sőt úgy látom, hogy még az EPP egy jelentős többségének is vannak már. No, de hogy ez – pláne pótlásra való – hiány lenne, nos azt kétlem. Erre mondja a mondás: „…mint ablakos tótnak a hanyatt esés!” =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...ez a financiál elsősorban egy gazdasági izé...na de most ugye kulturális hangokat penget...mintha mellényúlt volna valamiért...szóval leget oldozni meg bogozni a véleményeket de így nincs értelme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.