Beperelte az easyJet egyik alapítója a Netflixet az Easy című sorozata miatt.

A brit bíróságon nyújtotta be keresetét az easyJet egykori alapítója, aki azt akarja elérni, hogy a Netflix sorozata más név alatt fusson Európában

Stelios cége, az easyGroup az easyJeten kívül magába foglalja többek között az easyBus, az easyHotel, az easyCar, az easyproperty, az easyOffice, az easyCoffee vagy az easyPizza márkanevet is. Az alapító „tipikus arrogáns magatartásnak” nevezte, hogy a Netflix nem ellenőrizte le a jogászaival, hogy az Egyesült Államokon kívül használja-e más is az „easy” nevet.

Az easyJet beperelt egy sorozatot, mert az szerinte lenyúlta a nevét

„Örülök, hogy legalább a Netflix bejelentette, hogy a harmadik évadnál befejezik a sorozatot. Mindazonáltal meg kell állítanunk, hogy beharangozzák az újabb évadot”

– mondta az easyGroup táralapítója.

a Russell-Cooke ügyvédi iroda elmondta, hogy az easyGroup akkor tudja sikerre vinni a keresetet, ha be tudja bizonyítani, hogy a Netflix ténylegesen kárt okozott az „easy” használatával. Ráadásul csak akkor, ha a Netflix bizonyíthatóan mindezt úgy tette, hogy a védjegy összetéveszthető volt az alperes által használt kifejezéssel.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Independent, Világgazdaság)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.