Az eredeti bemutató után fél évszázaddal ismét mozivásznon lesz látható Várkonyi Zoltán klasszikusa, a felújított Egri csillagok, amelyet vasárnaptól országszerte vetítenek. A forgalmazó közleménye felidézi, hogy Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényéből Nemeskürty István írt forgatókönyvet. Ez alapján Várkonyi Zoltán rendezésében 1967-1968 során megvalósult a magyar filmgyártás addigi legnagyobb produkciója, a korszak legnagyobb színművészeivel, magas színvonalú filmes technikákkal és megannyi statisztával, hiszen a hadügyminiszter a Magyar Néphadsereg ötezer kiskatonáját vezényelte ki a forgatásra, ők alakították a török sereget.

Forrás: ma.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Dokumentumfilm a "daliás korszakból, amikor nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Arcizom rándítás nélkül

szerencse, hogy nincs a közelemben fejlődő értelmes lélek akinek el kellene magyaráznom a dolgokat

Az egyik meglehetősen kétélű dolog. Az alapvetően jó, hogy két ország vezetője találkozik egymással. Az már sokkal kevésbé, hogy a heti díszvendég egy egyértelműen és leplezetlenül egy véreskezű diktátor és hogy úgy mondjam a gesztusok is egy kicsit, na jó nagyon pikánsra sikerültek; pl. a vendég egy másik véreskezű elődje (Gül-baba) piedesztálra emelése.
A másik alapvetően jó és értelmes dolog. Hiszen a magyar kultúra – kezdve az írótól és a az eredeti műtől, a rendezőn át a színészekig – legjaváról árulkodik.

„Az eredeti bemutató után fél évszázaddal ismét mozivásznon lesz látható Várkonyi Zoltán klasszikusa, a felújított Egri csillagok, amelyet vasárnaptól országszerte vetítenek.”.
Igazából a kettő együtt egy kicsit, na jó nagyon sántít. S bár minden kétséget kizáróan a kiváló Bárdy Gyurit igencsak nehéz gyűlölni bármiben is (mint tudjuk azért annak idején megpróbálták), azért azt nem mondhatjuk, hogy a mű (a hogy Péter barátom fogalmazott) a török-magyar barátságról szólna!!! =))
karma1
Csak egy tudathasadasos egyen elmejeben ferhet meg bekesen ket totalisan ellentmondo dolog: a torok diktatornak torteno nyilt seggnyalas, es a magyar tortenelem egyik tenyebol, az egri var ostromarol keszult, tokeletesen torok-ellenes film ujrafeldolgozasa.
Az mar csak hab a tortan, hogy ennek a faszkalapnak pluszban meg az is belefer abba a huzatos fejibe, hogy erdogan tavozasa utani napon Torokorszag legnagyobb ellensegenek, egy gorog jobbszelso partnak kuld halalkodo levelet azert, mert a Sargentini jelentes ellen szavaztak, Magyarorszag oldalan.
Szerintem Magyarorszag osszes agykurkasza sem lenne eleg arra, hogy kiboncolgassak az agybeteg gondolatvilagat,..
TASzSz
"Ötven év újra mozikba kerül az 50 éves, felújított Egri csillagok"

Nekem valami hiányzik a címből...
RonaGyuri
@TASzSz: a címet a software automatikusan másolja!!!
menekült
Dokumentumfilm a "daliás korszakból, amikor nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”.
karma1
@RonaGyuri: @TASzSz: Mert a cim eleve pongyolan van megfogalmazva...
Lehetett volna ugy is megfogalmazni a cimet, hogy "az 50 evvel ezelott forgatott Egri csillagok felujitasa most kerul ujra a mozikba", vagy valami hasonlo...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.