A nem unós államokban élő magyaroknak is szavazati jogot adnának. Mit szól ehhez Brüsszel? Minden ország maga dönti el, hogy ad-e szavazati jogot a külföldön lakó állampolgárainak, és hogyan. Viszont minél többen szavaznak ugyanannyi képviselői helyre, annál többet veszít az erejéből egy szavazat. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyzi azt a törvénymódosító javaslatot, amit péntek este nyújtottak be, és aminek célja, hogy „megteremtse az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára az aktív választójog gyakorlásának lehetőségét az Európai Parlament tagjainak választásán.”

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@karma1: igazad van és nincs. Az EU-t európai polgári gondolkodók alkották meg és voltak olyan naivok, hogy nem számoltak azzal, hogy lesz olyan ország, ahol arrogáns, gátlástalan, szaros műveletlen paraszt-suttyók kerülnek hatalomra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@karma1: ez nem az unió dolga, pontosabban ez sem!!!
karma1
@RonaGyuri: Ok, de akkor kie? Gondolom, van nekik egy olyan alapszabalyuk, amiben pontosan le van fektetve minden, az Uniora vonatkozo torveny, amit minden tagallamnak az unios csatlakozasakor el kellett fogadnia. Valoszinu, hogy ebben a pakkban benne az a torveny is, amire most tomjenzsoti hivatkozik, de szerintem nem ez van benne leirva. ill. nem pont ugy, ahogy tomjenzsoti szeretne...
RonaGyuri
@karma1: mienk! nekünk kellene tenni ellene! =))
karma1
@RonaGyuri: Azt en ertem, hogy tomjenzsoti baromsagaira egy markans OTTHONI valasz kell, de megneznem az idevonatkozo unios torvenyt is. En mindig ugy ereztem, (tovabbra is igy gondolom), hogy az Unio egy szuperjo dolog, de egyre jobban combosodik bennem a velemeny, hogy az Unio letrehozott egy adminisztraciot, meghozta a sajat torvenyeit, amiket 28 allamnak be kell(ene) tartani, de azt latom, hogy a jol megalkotott torvenyeket es szabalyokat egyaltalan nem kell betartani, es minden marad kovetkezmenyek nelkul - lasd a potrohost - hiszen teljesen hulyet tud csinalni Brusszelbol es az egesz unios tagsaggal, ugy latom, hogy letrejott egy oriasi, de tehetetlen, erotlen Golem, akik semmikeppen nem tudjak vegrahajtatni es szamonkerni a renitens allamokat.
RonaGyuri
@karma1: igazad van és nincs. Az EU-t európai polgári gondolkodók alkották meg és voltak olyan naivok, hogy nem számoltak azzal, hogy lesz olyan ország, ahol arrogáns, gátlástalan, szaros műveletlen paraszt-suttyók kerülnek hatalomra!
Manhattan
Ez csak abban az esetben érhető el, ha még a választások előtt valami nagyon drasztikus dolog fog történni kis hazánkban. Már most borítékolható, hogy mint általában csalással, de nyerni fognak. Ha bármilyen pici lyuk lenne még a pajzson, oda majd írnak az adott lyukra szabott jogszabályt, mellyel még az Unió előtt is bizonyítani tudják, hogy minden jogszerű volt. Na de ettől mentse meg az Isten az Uniót, mert akkor tele lesz az Európai Parlament az ő képviselőikkel amit talán az Unió sem engedhet meg magának. Ugyanis ez egyenlő az Unió halálával és az Unió menthetetlenül szétszakad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.