Egy nappal a tervezett előadás előtt hirtelen lemondta a kaposvári művelődési ház Gálvölgyi János előadását.

A Kapos-T cikke szerint mindenféle indoklás nélkül, egy nappal a tervezett előadás előtt a kaposvári Együd Árpád Kulturális Központ – ahol most a Csiky Gergely Színház színészei játszanak a teátrum felújítása miatt – lemondta Gálvölgyi János estjét.

Hirtelen lemondták Gálvölgyi János kaposvári előadását

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Vadas Róbert Vadaro

Minderről a művész felesége számolt be egy Facebook-bejegyzésben.

Gálvölgyi Judit a bejegyzés alatti egyik hozzászólásban még annyit írt, hogy “indoklás nincs. De természetesen nincs mögötte politikai megfontolás.”

A lap szerint a lemondásról semmi nem található az intézmény honlapján, az Index pedig arról írt, hogy az Együd honlapján és a Facebook-oldalán sincs nyoma a Gálvölgyi-estnek.

A lapnak válaszoltak a kaposvári intézménytől, a cikk szerint az Együd Árpád Kulturális Központ vezetői "azt gondolták a Játékszínnel való korábbi együttműködésük nyomán – amely részeként Gálvölgyi több produkcióban is fellépett a városban –, hogy „a Művész Úr önálló estje is az előzőekhez hasonló érdeklődésre számíthat. Ebben az esetben sajnos nem így történt.

A korábbiakhoz hasonló módon hirdettük meg az előadást, ennek ellenére kevés számú, mintegy tíz jegy kelt el. Az előadás előtt 10 nappal mondtuk le a Játékszínnel közös megegyezés alapján a fellépést.

- olvasható a válaszban.

A művelődési ház közlése szerint a november 8-i Mennyei hang! című előadásban is szerepel Gálvölgyi János. „Jelenleg erre az előadásra sincs a megszokotthoz hasonló érdeklődés. Amennyiben a jegyeladás nem éri el a kívánt mértéket, úgyszintén a Játékszínnel fogunk egyeztetni” – tették hozzá.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
@wagabund: Persze, ha igaz a 10 eladott jegy. A lemondó fél szerint 10 nappal korábban mondták le az előadást. Gálvölgyiék 1 napot mondanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
húúúúú..."tíz jegy kelt el"...

a művészúrnak mindenképpen szerepelnie kell? mert ez inkább le-szereplés...

egy tisztességes múltú, sikeres művész, mint Gálvölgyi, emelt fővel élje nyugdíjas éveit, ne ilyen égő módon...
nem ezt érdemli... (mert kizárt, hogy ennyire kell a pénz...)

tíz eladott jegy? pfff..
terlasz
@wagabund: Persze, ha igaz a 10 eladott jegy. A lemondó fél szerint 10 nappal korábban mondták le az előadást. Gálvölgyiék 1 napot mondanak.
colibri
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Így igaz, a fidesz nagyonis megváltoztatott mindent az országunkban! ...és egyáltalán nem jó irányban tette!
advocat
Ha tíz jegy kelt el, egy színész akkor is elmegy, vagy ő mondja le az előadást. Szerintem. Bár egy fidesznyik városban az lenne a meglepő, ha többen MERNÉNEK ekmenni.
picike1
hát ebből se lett grillezettt csirka !!
relatív
@görbetükör:' Olyan ' politikai környezetben, ahol az állampártiak dirigálnak a nép félelemben élve csak a látszatát sem kockáztatja meg igazi érdekének realizálására, inkább sunyít, de ne lehessen azzal ' vádolni ' , hogy az irányvonalat nem követi !
Már ilyen szinten IS hat (?) a lelki terror ! ( ... persze az IS lehet, hogy a szervezés hatékony !!! )
maci0427
A politika mindenhol jelen volt mindig is !
Eriksson
Én magam elképzelhetőnek tartom az érdeklődés hiányát, hiszen amit elmondhatott eddig Gálvölgyi, azt el is mondta. Újat meg tudna még?
wagabund
@terlasz: én csak a hírből tájékozódtam...
maci0427
www.origo.hu/itthon/20181024-galvolgyi-janos-eloadas-lemondasa.html -- Na igen, a másik lehetőség az, ha nincs rá elég érdeklődés és ezért le kell mondani ! Éppen úgy mint volt ilyen a Fészek Művészklubba is Nagy Bandó András előadására nem voltak elegen kíváncsiak régebben , vagy ugyan ott Sas Józsefére !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.