Ha már kóstoltunk igazi minőségi birsalma pálinkát, könnyen kedvet kaphatunk, hogy magunk is elkészítsük ezt a különlegesen zamatos nedűt. Természetesen ilyenkor ezernyi kérdés merülhet fel bennünk a birs pálinka készítéssel kapcsolatban: Melyik a legalkalmasabb időszak a birspálinka elkészítéséhez? Milyen a megfelelő birs, amit pálinkának, cefrének használhatok? Hol van eladó birs? Mennyi birsalmát vagy birskörtét vegyek? Hogy készül a birs cefre – melyek a birspálinka főzés lépései? Milyen eszközökre lesz szükségem a birsalma pálinka főzéséhez? MIKOR FŐZZÜNK BIRSPÁLINKÁT? Mivel érett és egészséges gyümölcsökre van szükségünk, ezért október a legideálisabb a cefrézéshez. A birsszüret időpontja időjárás függő, de gyakran már szeptemberben is szedhető a gyümölcs. MILYEN BIRS ALKALMAS PÁLINKÁNAK? A bükkábrányi birsültetvényen található gyümölcsök, mind alkalmasak pálinkakészítéshez. A CEFRÉNEK VALÓ BIRS: egészséges rothadásmentes tiszta...

Forrás: birs.hu
Feltöltő: antikaotika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.