Boros Lajos július 4-én vonult a kórházba, hogy végrehajtsák szívműtétét, mielőtt elindult, viccelődve még arról is végrendelkezett, kik legyenek ott a temetésén.

Boros nem számolt azzal, hogy mi történik, ha a műtétet követően 5 hétig nem ébred fel.

„Az én terveim között az szerepelt, hogy szerdán lefekszem, csütörtökön felébredek, akkorra megműtötték a szívem három billentyűjét, és ettől kezdve egészséges leszek" – mondta a Story magazinnak.

A Blikk szemléje szerint a rádiós úgynevezett deliriumban volt az alatt az öt hét alatt, mely gyakori állapot a 65 év felettieknél, akiknél mélyaltatást végeznek műtét előtt. Szívműtét alatt leállítják a szívet, és mesterségesen keringetik a vért, ilyenkor előfordul, hogy az agy túl kevés oxigénhez jut, és beáll a kómás állapot.

Lajos párszor majdnem magához tért, mikor fia hazajött Amerikából, megkérdezte tőle, hogy „

Dénes te itthon vagy?” de aztán visszaaludt. Elmondása szerint emlékszik felesége arcára, ahogy hozzászól: „Lackó itt az egész család..” de csak pár dolgot tud felidézni abból, ami abban az öt hétben történt.

Arra, hogy hogy érzi magát mióta felébredt, azt válaszolta: „Nehezen állok, menni csak segítséggel tudok, de emiatt nem aggódom, ez rendbe jön. Hetente háromszor járok gyógytornára, ez hosszú távon segít. Sokat eszem, sokat alszom..”

Cikk- és címlapkép: Facebook/Story

(Blikk)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Rettenetes lehetett. Neki nem annyira, inkább a családtagoknak. Akinek volt már hozzátartozója kómában az tudja milyen ez. "Visszajönni a túloldalról" szinte. És mindig szinte a csodával határos, sajnos csak keveseknek sikerül. Jobbulást kívánok Boros Lajosnak.
wagabund
egyszer megborotválkozhatna...így olyan lepukkant...
tudode
Még egy heti koma után is újra kell tanulni járni, stb. élni!
.
Legalább egy év kell ahhoz, hogy elhalványuljon a felébredés pillanata, és a hozzátartozók öröme az átélt rémülettől!
.
Borosnak is van még dolga az életben!
Commenter
@tudode: örülök, hogy Boros Lajosnak sikerült az, ami az én szeretteimnek nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.