A téma mindig nagy indulatokat kavar, ez esetben sem alakult máshogy a történet.

Szinetár Dóra egy fotóval demonstrálta, hogy kiáll a nyilvános szoptatás mellett. A szükség úgy hozta, hogy a Mammut folyósóján, egy kanapén kellett megetetnie gyermekét, ezt pedig megosztotta széles rajongótáborával.

A vélemények – mint legtöbbször – erősen megoszlanak. A többség egyfajta csodának, életformának tartja az egyébként teljesen természetes dolgot, de akadt olyan is, aki hányingerkeltő cselekedetnek.

Itt a nagy vitát generáló fénykép:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szinetár Dóra Official (@szinetardora) által megosztott bejegyzés,

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Azért az indulat, mert nem tápszert adott a gyermekének. Ilyenkor mindent bevetnek az elftársak, még a kutya ugatást is, hogy ne tudjanak nyugodtan szoptatni az anyák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Azért az indulat, mert nem tápszert adott a gyermekének. Ilyenkor mindent bevetnek az elftársak, még a kutya ugatást is, hogy ne tudjanak nyugodtan szoptatni az anyák.
RonaGyuri
az idétlen buta balhé igazi kiváltója a bornírt média, akik állandóan villantós baromkodásokkal sokkolják a bugyuta embereket! =))
Katalina62
Ez természetes dolog, de értem is, meg nem is, hogy miért kell ezt kiposztolni!
JAJMÁR
@Katalina62: Mert nem mindenkinek természetes. Amióta "kiposztolják" híres és kevésbé híres emberek, természetesen és büszkén, azóta egyre inkább elfogadják az emberek.
Van értelme :)
namihami
Ennek a nyilvános szoptatásnak nem a gyerek éhsége az oka, hanem anyuci azon szándéka, hogy egyetlen percig se essen ki a média figyelméből.
Vajon miért nem teszi ezt Kovács Lajosné vagy Kiss Irénke a Rottenbiller utcából? Az anyák (csak így:ANYÁK) nagytöbbsége nem demonstrálni akar a gyerekével, hanem jóllakatni. Vajon nekik miért nem jut eszükbe, hogy szoptatási időhöz közeledve nem a bevásárlóközpontban kellene kujtorogni. Persze, az is előfordulhat, hogy valamiért akkor és ott éri az idő. De ezek a "" nyilvános szoptató"" celebek mindig ilyen helyen jönnek rá és akkor már demonstrálni is kell a világ felé. Ez egy nyugodt és intim családi ügy, nem a médiának kell villogni vele.
Persze, addig is róla szól a hír. És azt már Gabor Zsazsa óta tudhatjuk... Bár a placconszoptatásig még ő se jutott.
Katalina62
@Mirabilis: nyilvános helyen is lehet feltűnés nélkül csinálni! Ha tényleg nincs más megoldás!
Manhattan
@Mirabilis: "de nem úton útfélen. " Nem hát! Csak ott, ahol éppen éhes a gyerek!
karma1
Mar megint eloterbe nyomja magat - hat valoban, majdnem egy honapja nincs rola media poszt. Hiaba vagyok szoptatasparti - mert valoban ez a legjobb a gyereknek - de amikor etetesi ido van - Benjamin koraban mar csak 4 orankent vagy meg ritkabban - akkor ne a plazaban csamborogjon az anyuka, hanem otthon etesse meg a gyereket, nyugodt, tiszta korulmenyek kozott, mert ilyenkor nemcsak a mamanak, de a babanak is kell a nyugodt korulmeny. Azonkivul Benjamin mar majdnem 2 eves, ha annyira ehezne az a gyerek, akkor a kis fogainak inkabb egy kiflicsucskot adnek, amivel jol elvan, es az uj fogainak is ad munkat.
Kulonben pedig az etetes nemcsak a szoptatasbol all, hanem buzifik a gyerek, (jo, Beni mar kinott a "hatunkra hanyos" korszakabol feltehetoleg), de szopaskor rottyantanak be (jo, erre meg ott van a kozhelyeken a jol felszerelt pelenkazo, de a legtobb etetes utan a kicsit le kell tenni pihenni, aludni. Azert dorika nincs abban a rossz szocialis helyzetben, hogy csak egy autojuk lenne, es akkor kellene elmennie vasarolni, amikor az autoja eppen elerheto, hanem a sajat BMW-jevel akkor megy es oda, ahova akar. Szoptatasidoben otthon voltam, nyugodt korulmenyek kozott, INTIM modon etettem a gyerekemet, kenyelmesen, mindenki szamara jo korulmenyek kozott. Ennek a bigenek MUSZAJ szerepelnie mert kulonben retteg, hogy elfelejtik az atlagos szineszi kepessegei miatt... Szegeny Beni,..
Rockxy
Így megy ez.
A segghülyék balhéznak, a többiek meg mosolyogva bólintanak.
Te melyik csapatba tartozol?
masztocita
@karma1: Itt nem volt, de a bulvár tele volt vele. Az elmúlt 3 hétben kb. 50 cikk volt róla. Csak ő vezetett a családban eddig, férjének nem volt jogósitványa, úgyhogy az autója mindig rendelkezésére áll. A BMW nem az övé, csak reklámozta, de most már családi Citroent reklámoz.
lópicigáspár
Menjen a faszba a sok köcsög prűd idióta! Akinek nem tetszik ne nézze! Valami hasonló szerény kép miatt baszarintottak ki a facebookról néhány órája! Úgy látszik közös a gazda!
Commenter
@karma1: a rajongótábora minden posztjának örül.Ennek is. Dóra végül is 11 éves kora óta színpadon van. Generációk nöttek fel az alakításain a Kis Cosette-től Nyilas Misin át a Miss Saigonon át a Rómeó és Júliáig. Inkább ő posztoljon mint valami zskategóriás celeb.
karma1
@masztocita: Koszonom az infokat, nagyon kedves, hogy megosztottad. Valoban nem erek el napi ujsagokat, de eleg szomoru, hogy ilyen harmadrangu szinesznok maganeletevel van tele az is... Ha nem azok lennenek a szulei, akik, akkor talan meg ennyi se jutna nekik...
Nem tudtam, hogy a ferje nem tud vezetni (ill. nincs jogsija) , dehat az ingyenautot mindig tudjuk borzasztoan dicserni, akkor is, ha nem az igazi...:o)))
karma1
@lópicigáspár: Hukkk,... Jo, jo "tok"lampas, de ennyire???...:o))))
karma1
@lópicigáspár: Aranyom, en nem vagyok sem prud, sem irigy, de azert vannak dolgok, amiben valahogy a konzervativitas jobban helyenvalo. Csak kerdem (Teged ismerve es szeretve): a Te nejed hanyszor etette a fiadat nyilvanosan? Csakkerdem,...
Azt kulon sajnalom, hogyha kivagtak a facebookrol, elmennek azok is az anyjukba. fegyvertol a drogon at a pedofiliaig mindennek van piaca a feszen, nem is akarjak onnan kiirtani - ahogy elnezem - , de a kisembereket ugy latszik megtalaljak.\A franc essen belejuk,...
lópicigáspár
@karma1: Bevallom nem emlékszek a 30 évvel ezelőtti dolgokra, arra meg főképp nem, hogy hol etette az asszony a kölköt. Azt tudom, hogy sokáig szoptatta, de hogy hol, azt ne kérdezd! :)))))
karma1
@lópicigáspár: Egyebkent pedig ha van egy kis idod, probald ki, milyen erzes lehet az, amikor az embernek a mellbimbojara minimum 4 foggal raharapnak,... Erosen kivancsi vagyok a velemenyedre. En biztos kiugranek a kisnadragombol, az tuti.
karma1
@lópicigáspár: Na latod, hogy el volt bujva? Gondolom, Nalatok nincsen Mammut, lol...:) Fogadni merek, hogy a nejed egy nyugodt helyen es leginkabb otthon szoptatta a fiadat. 30 eve (de meg 10 eve se) volt nagy divat a kozszoptatas...:o)))))
lópicigáspár
@karma1: Hogy milyen amikor megharapják nem tudom, de azt igen, milyen ha egy darázs csípi meg! Na azt nem kívánom senkinek se! És igazad van, se mamut, se elefánt, de még egy eltévedt zsiráf sincs! A legközelebbi Szegeden, de akkoriban csak a Skála volt, ott meg igazán érdekes lett volna! :)))))
simmering73
@lópicigáspár: Elmondom. Abban az időben (a mi időnkben) egy bizonyos népcsoport privilégiuma volt a nyilvánosság előtti szoptatás. Azért kaptunk eszet, hogy tudjuk mikor eszik a kicsi, és a lakástól való eltávozás idejét arra korlátoztuk. Ha hosszabb időre mentünk, akkor a gondos édesanya vagy előre lefejt tejet vagy tápszert vitt magával, de semmi szín alatt sem vette elő a mellét az utcán. Amikor pedig a baba még egészen apró volt, akkor nem mentek sehova, mert a gondos férj, apuka mindent elintézett.
szaboria1
Egy érdekes dolgot sokan nem tudnak amikor a szülőnőnek nem volt hosszú szülési szabadsága bizony volt a gyárakba csecsemő szoba és az anyák ott is szoptattak. Még a 70-es évek elején is lehetett szoptató nőt látni a tereken. Még szűz Máriát is rengeteg festményen megörökítették mert a festők éltében is természetes volt a szoptató anya.
Bizony a 70-es években a védőnők kérték a kismamákat, hogy utcán ne szoptassanak hanem akkor vigyenek magukkal tápszert. Ma azért van ennyi beteges gyerek mert az immunrendszerhez hiányzik az anyatejben lévő erősítő.
lópicigáspár
@simmering73: Az akkor volt! Se mobil, se internet, hétfőn még tv adás se.
karma1
@simmering73: 14.25-re: Hajszalpontosan igy volt. En a sajat szememmel lattam, hogy - 40 evvel ezelott, - a ciganyasszony a Madach teren elovette a cicijet (nem is eltakarva) es megetette a picijet. Ne tudd meg, milyen megjegyzesek voltak korulotte - de szerintem jogosan, mert nem biztos, hogy a Belvaros kozepen delutan 3-kor ezt kellene keretlenul neznem. De akkor ez teljesen szokatlan volt a nem-roma anyukak kozott - senki sem akarta az orrom ele tolni sem a Mekiben, sem mashol a szoptatast.
Tulajdonkeppen ha a fenti cikket a fenti keppel nezed, akkor egy teljesen elszeparalt reszen, nem is feltunoen szoptatja a mar egyaltalan nem csecsemokoru kisfiat, DE AZONNAL FELRAKJA A KOZOSSEGI OLDALRA, hogy errol mindenki , aki erre jar, az tudomast szerezzen rola! Szamomra EZ a gusztustalan, ez az uton-utfelen valo onreklamozas, ha eppen magatol nem irna rola a kozossegi sajto.
Ilyen alapon mar a nyilvanos csokolozast se tiltja az etikett, akkor a kovetkezo az lesz, hogy elarulja, hogy mit sikongat orgazmuskor a ferje fulebe? (Elvegre nyiltan beszelhetunk a szexrol...)
Bizonyos dolgoknak megvan a helye, ideje, kulonben nemsokara egyenloek leszunk a majmokkal, akik minden eletfunkciojukat ott es akkor csinaljak, amikor eszukbe jut, hiszen ez a termeszetes...
karma1
@mackoka46: Koze nincs a tapszeradashoz... Ha nekem nagy ritkan akkor kellett elmennem otthonrol, mikor eppen etetesi ido volt, akkor a lefejt tejet tettem egy cumisuvegbe, es beleraktam egy melegentarto eteltermoszba. Irto egyszeru volt igy etetni, mert a gyerekorvosno azt mondta, hogyha egy oran belul felhasznalom a tejet, akkor az nem fog megromlani, ha melegen tartom. Ha hosszabb idore kellett elmennunk (autoval videki rokonokhoz), akkor meg jegakkut tettem hutotaskaba, es amikor eljott az ideje, az uticelnal megkerterm, hogy megmelegithessem a kajat. Ne mondd, hogy ez abnormalis volt, mert a mai napig ismerek olyanokat, akik barmennyire is szoptataspartiak, kozhelyen nem kapnak elo a melluket, meg egy arra kijelolt helyen sem. Egy ilyen ismerosom pont egy haromgyerekes vedono, akinek 2 eve szuletett meg a 3. gyermeke, a masik ket gyerek 18 es 16 evesek, tehat a regebbi szokasokat es a mostaniakat is ismeri. O javasolja mindenkinek, hogy szoptasson, mert az jo, de ha lehet, otthoni nyugodt korulmenyek kozott.
karma1
@Rockxy: Gondolom teged megkimelt az anyad attol, hogy a Korut kellos kozepen szoptasson meg az ott elokapott mellebol...Remelem, amikor a te feleseged szoptatm, akkor te is ott vagy, hogy a sajat fuleddel halld masok velemenyet...
Commenter
@karma1: hát engem pld.nem szoptattak. Tápszeres, koraszülött baba voltam. Inkubátorban tartottak sokáig.
karma1
@Commenter: Benjamin sem fogja tudni, csak majd kesobb a csaladi kalendariumbol , hogy mi tortent vele pici koraban. De ha sikerul egeszseges mentalis allapotban felnevelni ot,es fel tudja fogni, hogy mit jelent a nyilvanosan szoptatas, akkor lehet, hogy nem lesz tul buszke erre...
Maradjon dorika otthon, es teljes figyelmevel nevelje ezt a kislegenyt, es maradjon mar tavolabb ezektol a felesleges megnyilvanulasoktol. Inkabb arrol beszelne, hogyha vallal egy ujabb szerepet, azzal mit kezd: orul neki? Neheznek tartja? Szivesen csinalja? Mert ezek a posztok Benjaminnal egyaltalan nem a kisfiurol meg az anyasagrol szolnak, csak arrol, hogy dorikat nehogy kihagyjak mar a kozeletbol...:o((((
Commenter
@karma1: már miért ne sikerülne? Teljesen egészséges felnőtt lehet Viszik fejlesztésekre, mindene megvan. dorika mindent megad neki.A színpadról viszont hiányzik Dóra.
karma1
@Commenter: Nem arrol van szo, hogy nem ad meg neki mindent. Ez a gyermek betegsegenek sulyossagarol szol. Van, aki teljes - vagy majdnem teljes - eletet tud elni felnottkoraban, van, aki sohasem lesz kepes segitseg nelkul elni az elete hatralevo reszeben. Hidd el, ezt nem rosszindulatulag mondom, foleg nem ugy, hogy itt az ilyen felnottek egyenrangu munkat tudnak vegezni - mar aki tud. Ismertem itt egy ferfit, (48 eves volt, mikor meghalt) egy felnott special care otthonban elte az eletet, mert nem tudott magarol gondoskodni, de nagyon szerettem ot, amikor a gondozojuk kijott veluk, akkor mindig eljott o is, es itt az a szabaly, hogy a csekket amivel fizetnek az elelmiszerekert, az egyik apoltnak is ala kell irni, nemcsak a gondozonak, akinek teljes a felelossege a vasarlasert. En olyan meseszep kezirast sohasem lattam meg, mint ahogy Dennis irta ala a nevet. A kozepkori kodexirok irtak ilyen szep betukkel... Sajnos, az influenza-oltasba halt bele... Nagyon sajnaltuk, a temetesere is elmentem, mert nagyon szerettem ot... :o(
Nemcsak a Down kor sulyossaga a mervado ilyenkor, hanem az esetleges (es altalaban sajnos kapcsolodo) betegsegek is. Dennis sajnos enyhen autista is volt, utolag kiderult, hogy rengeteget rajzolt is, de mindig ugyanarrol, es majdnem ugyanugy... Ezek is szep rajzok voltak. Kozben a cipojet sem tudta egyedul befuzni...Nem tudni,mi lesz a kis Benny sorsa, de kivanom neki, hogy teljes eletet elhessen. sajnos nagyon rosszkor szuletett - ez a tarsadalom nem nezi jo szemmel a testi-lelki fogyatekkal eloket, egyaltalan nem konnyitik meg az eletuket. ez is oriasi bune orbannak.
Commenter
@karma1: enyhén ataxiás? Én még a cipőmet sem tudom bekötni egyedül. vagyis igen, ha épp nem ordít rám valaki hogy sánta, béna lusta troll vagy.Ez a társadalom nem nézi jól semmit és senkit ha nem maximalista.Nem mi lesz a kis Benny sorsa, de szülei óvják és nem hagyták magára. Ez a lényeg. Remélem semmi nem akadályozza meg abban hogy teljes életet éljen.Az intolerancia, a közöny a mai társadalom legnagyobb bűne.Nem csak orbáné.
karma1
@bakcsubakka: Hat egy masfel eves gyereknek kb 4 fogacskaja van,...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.