Egy amerikai tengeralattjáró csak ne mentse meg az orosz elnököt!

Az amerikaiak megmentették Putyint, ezért tiltották be a tengeralattjárós akciófilmet

A Hunter Killer küldetésben egy amerikai tengeralattjáró legénysége megmenti az orosz elnököt, aki ellen katonái puccsot hajtottak végre, ezzel megakadályozva a harmadik világháború kirobbanását is.

A fogalmazási engedély hiányára a film forgalmazója, az orosz Megogo Distributio figyelmeztette csütörtökön a mozikat, és arra kérte őket, ideiglenesen vegyék le műsorukról az alkotást. A kulturális minisztérium sajtóosztálya csütörtök délután formai okkal magyarázta a döntést, de azért nem nehéz más motivációt beleolvasni a történtekbe.

A tárca szerint a Megogo Distributio nem helyezett el kópiát állandó megőrzésre a Goszfilmofond állami filmalapnál, ahogy az előírásban szerepel. A minisztérium szerint a forgalmazó szeptember 24-én beadott ugyan egy merevlemezt, de azon a film műszaki minősége „nem volt megbízható”. Egy újabb kópiát október 30-án juttattak el az alaphoz, de annak nem jutott ideje az ellenőrzésre és a leltárba vételre. A forgalmazó azt kifogásolta, hogy a minisztérium másfél hónapon át nem reagált a leadott anyagokra. A tárca tisztségviselői még szerdán is azzal kecsegtették a céget, hogy az engedély „aláírás alatt van” – írja az MTI.

A TASZSZ hírügynökség szerint a filmet korábban Ukrajnában is betiltották, arra hivatkozva, hogy az az orosz hadsereg erejét demonstrálja.

A filmben Gerard Butler és Gary Odman mellett olyan orosz színészek is játszanak, mint Mihail Gorevoj, Jurij Kolokolnyikov, Alekszandr Gyjacsecsko és Igor Zsizsikin, Magyarországon csütörtöktől játsszák a mozik.

(MTI/24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
Mi lenne, ha Hollywood egyszer olyan filmet forgatna, amiben nem az amcsik mentik meg a világot?
sokanvagyunk
Ez egy fantázia alkotta film, ugyanakkor az tény: 2016: "Különleges ügyész vizsgálja az orosz befolyást az USA-ban" - az USA elnökének megválasztásával kapcsolatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.