A cukorbetegek kétharmada gondolja úgy, hogy egészségesebben étkezik, mióta kiderült a betegsége, az orvos javasolta szénhidrát-diétát azonban csak a betegek fele tartja és ugyancsak a betegek fele méri naponta vércukorszintjét – derült ki a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. reprezentatív felméréséből.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A cukorbetegség igen DRÁGA BETEGSÉG !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A cukorbetegség igen DRÁGA BETEGSÉG !!!
papa.49
@wagabund: Kösz, tudom mert vele élek 2001 óta.
wagabund
@papa.49: az már nagy előny, ha mindent tudsz róla...mert döbbenten hallom, hogy csak akkor tudja meg a "versenyző", amikor közlik vele, 20 fölött van a cukra állandóan, ezért állt le a veséje, vagy ezért vakult meg...

nagyon résen kell lenni...
papa.49
@wagabund: Mivel a családunkban sok esetben fordult elő, ismertem a tüneteket, sőt meg kell mondjam kerültem is a betegséget kiváltó okokat mégis 52 koromra az lettem .. Én nem hiszek abban, hogy ha nem eszel zsíros cupákokat, rengeteg kenyeret, édessége, sok főzeléket, rostokban gazdag ételt fogyasztasz, és sokat dolgozol, fizikai munkát, vagy sportolsz, nem kapod meg, ezeket betartva mégis megkaptam!!! Ez van együtt kell élni vele, bár néha kicsit macerás !!!
wagabund
@papa.49: így van, én is "szintén zenész"
Klubtag
Egy 50 db-os tesztcsík-adag átlag 3.500,- Ft és úgy tudom, hogy támogatás csak annak jár, aki szurkálja az inzulint, így 5-600 Ft-ért hozzájut. Az már elég kemény, de aki kevésbé súlyos (csak gyógyszeres vagy étrendes), annak nem jár támogatás. Ennyit arról, hogy a betegek fele miért nem mér naponta...Egyébként a cukorszint megugrása nem csak az étrendtől függ...és a cukorbetegséggel még nem diagnosztizált embereknek sem árt néha megmérni, mert elég alattomos kór...
papa.49
@Klubtag: Nekem a 3 doboz ami pont elég egy hónapra (mert 5 x mérem naponta) 1600 Ft. receptre, ehhez jön a havi 7 doboz inzulin (nappali 4 doboz, éjszakai 3 doboz) 2100 Ft. a ,,tollba,, a tű ami sztk. ra 90 fillér. de ha szabadon veszed 9 Ft/ db. havi 33 db. megjegyzem pl. a tűből minden egyes beadásnál újat kéne használni, de csak 100 db. írhat fel az orvos 3 hónapra, a fertőtlenítő szer ...
Meg a sok kiegészítő gyógyszer a szemre, az erekre, az idegekre, és a láb ápolási cuccok amik szintén fontosak, ha nem akarod rövid idő alatt elveszíteni a lábaidat ..
A kajáról nem is beszélve, mindent át kell olvasni, mi van benne, az olcsó termékek tele vannak szójával, meg kiegészítőkkel, azt pl. nem ehetem, mert akkor ,,vitustáncot,, jár a cukrom !!!
Igazad van ezért nem mérik az emberek a vércukrukat...
Ezért írtam drága betegség !!!
papa.49
@wagabund: a 18.06. ra Nem irigyellek téged, mert én is ebben vagyok, de hát még élni szeretnék, hát próbálkozom ..
Klubtag
@papa.49: ...minden együttérzésem az érintetteknek...én még csak "kezdő" vagyok, de nagyon vigyázok mindenre, amit "betolok" a szervezetbe, meg a súlyomra is...egyelőre így tartom a szintet 10 alatt.
papa.49
@Klubtag: Igazándiból 8 alatt kéne tartanod, étkezés után 1.5 órával, ez volna az etalon, de nagyon figyeljél arra is nehogy nagyon leessen, mert az talán még veszélyesebb mintha magas lenne !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.