A tengeri aknákat mágneses detonátorral szerelték fel, hogy az elhaladó hajók aktiválják őket, a Napból érkező mágneses töltéstől ezek is spontán elsültek. Egy napvihar fél évszázada egyszerre több tucat tengeri aknát robbantott fel. A koronakidobódás az a jelenség, amikor a Nap mágneses terének instabilitása miatt a napkorona egy plazmadarabja nagy sebességgel kilökődik a bolygóközi térbe. Ennek a hatása pedig még a Földön is érződik. Egy új kutatás szerint például 1972-ben, egy különösen erős napvihar miatt egyszerre több tucat elveszett tengeri akna robbant fel a szokatlan mágneses hatás miatt – írja a BGR. A Space Weather szaklapban megjelent tanulmány szerzői átnézték a vietnami háború idejéből fennmaradt amerikai haditengerészeti archívumokat, és megállapították, hogy nagy valószínűséggel a Földet 1972. augusztus 4-én elérő napvihar volt a felelős azokért az elektromos és kommunikációs hálózatot ért zavarokért, amelyek végigsöpörtek Észak-Amerikán és Dél-Ázsián – és mivel...

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
@durbincs: Te kretén,narancsos segglyuknyaldosó, PROPAGANDISTA félfaroknyi Sügér!
TE valóban egy törpe IQ-s ,űrlény vagy tárgyilagosan ,valószínűleg nem Aquaman vagy, a Ploesti bányakecódban? Gondolom, Isten csak megvárja, amig megtérsz hozzá? Csipkedhetnád már magad! Te mekkmester!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.