A 92 éves zeneszerző egy Beckett-drámából írta pályafutása első operáját. A 92 éves, Kossuth-díjas Kurtág György Samuel Beckett 1957-ben Párizsban bemutatott A játszma vége című abszurd drámáját zenésítette meg. A Kurtág-ősbemutató közönségében ültek a szakma képviselői: kortárs zeneszerzők, zenészek, zenekritikusok a világ minden részéből. A nézőtérről hallgatta Kurtág első operáját többek között a Scala színpadán is jól ismert Maurizio Pollini olasz zongoraművész, Pierre-Laurent Aimard francia zongoraművész, Schiff András zeneszerző, karmester, zongoraművész, valamint jelen volt a darab írójának unokaöccse, Edward Beckett is. A világpremieren jelen volt a zeneszerző fia, ifjabb Kurtág György. Magyarország képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett Kurtág György első operájának bemutatójá

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Képviseletében?

Sok érdekes ember volt jelen a Scala csütörtöki bemutatóján

A beszámolók érdekes összefüggéseket tártak fel, túl azon az alapvető tényen, hogy a szerző nem tudott jelen lenni, mert senki sem gondoskodott róla, hogy ott tudjon lenni!
„jelen volt a darab írójának (képviseletében az) unokaöccse, Edward Beckett is”
valamint
„ jelen volt a zeneszerző (képviseletében a) fia, ifjabb Kurtág György. ”,
na és persze „Magyarország képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök”!
Nos ez utóbbit kikérem magamnak és minden a műveltségre valamit is adó magyar nevében, hogy ez a sötét műveletlen paraszt-suttyó az én, a mi képviseletünkben tolta oda a pofáját!
Vizuális típus vagyok, így el tudom képzelni milyen pikáns lehetett, ha találkoztak a jelenlévő Schiff András –al. Bár az igazat megvallva biztos vagyok benne, hogy sem neki, sem a társaságának nem sok elképzelése lehet róla, hogy kicsoda! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Nem értem, Orbán minek ment oda. Operában nem lehet szotyit köpködni. Megértem, ha teljesen idegenül érezte magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.