Wellnesshétvége a legvágyottabb karácsonyi ajándék az idén egy országos, reprezentatív kutatás eredményei alapján. A válaszadók 43 százaléka wellnessutalványnak örülne a leginkább szenteste.

Ön szerint milyen karácsonyi ajándékra vágynak a legtöbben?

Fotó: Pixabay.com

A második helyre 37 százalékkal a belföldi hosszú hétvége került, és csak a megkérdezettek 28 százalékának szerezne örömet valamilyen nagyobb használati tárgy. Könyvet, édességet, virágot és más apróságot 23 százalék szeretne.

Makai Gábor pszichológus szerint azért lehet ennyire népszerű a wellnessutalvány karácsonyi ajándékként, mert év végére mindenki elfárad, számolja vissza a napokat a munkahelyén, és ebben a helyzetben az utazás azt az illúziót kelti, hogy ezzel a pár nappal megoldunk minden problémát.

A legszélsőségesebb fantáziálásban ilyenkor valamilyen egzotikus helyen, például Hawaiin járunk, a realitás azonban egy wellnesshétvége lehet – vélekedett a lélektudós.

Még ha ennyien is álmodnak gyógyfürdős hét végi pihenésről, a vágy és a valóság ritkábban találkozik, ugyanis a felmérés szerint legtöbben hagyományos, kézzel fogható ajándékot csomagolnak és tesznek a fa alá december 24-én. A válaszadók 72 százaléka megszokott meglepetéssel szokott készülni, és csak 20 százalékuk ad wellnessutalványt szeretteinek.

De minden bizonnyal nem a legkisebbeknek, a gyerekek ugyanis továbbra is játékokat várnak szentestére. Az egyik játék-nagykereskedőcég előrejelzése szerint az idei sláger mindenféle társasjáték és kártya, valamint a kreatív játékok, majd a sorrendben következik a legó, a különféle autók, babák, babakocsik, plüssök. A listára felkerült, igaz, hátul végzett, a hetvenes-nyolcvanas évek kultikus játéka, a diavetítő és a diafilm.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke szerint karácsonykor sincs új a nap alatt.

Játék, könyv, műszaki cikk, ruházat, illatszer fogy legjobban az ünnepeket megelőző hetekben. Összesen 100 milliárd forintot költenek el a magyar vásárlók novembertől ajándékokra. Családonként 30 ezer forint az átlagos költekezés, de ebben benne vannak, akik drága lapostévét, okostelefont, és azok is, akik csak egy olcsóbb könyvet, üveg italt vesznek – jegyezte meg a szakértő.

Ön szerint milyen karácsonyi ajándékra vágynak a legtöbben?

Fotó: Pixabay.com

Így ússza meg olcsón az utazást

A wellnesshétvégét úgy tudjuk a legolcsóbban kihozni, ha turisztikailag nem forgalmas időben, például január második felétől február végéig vagy késő ősszel foglalunk. Ilyenkor egy 3 csillagos hotelben akár 20 ezer forintból is kihozható két éjszaka reggelivel és vacsorával.

(Blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Borsodban sokan örülnének,ha meleg szobájukban biztonságban, tv nézhetnének és meleg ételt ehetnének.Nem kéne megfagyniuk a saját házukban.
www.youtube.com/watch?v=qBO2Siav-vc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.