Hetvenhét évvel a levél feladása után végre elolvashatta egykori kedvese szerelmes levelét.

77 évet késett szerelmes levél

Fotó: Mirror

Nem ért célba időben Bill Walker szerelmes levele. A brit katona a második világháborúban Indiában szolgált, és levelét csak 77 évvel később kapta meg a ma 99 esztendős egykori menyasszonya, Phyllis Ponting.

Ezúttal nem a brit posta késéséről van szó, hanem egy német tengeralattjáró végzetes támadásáról. 1941-ben ugyanis az ír partok térségében, Galway magasságában egy U-boot elsüllyesztette azt a brit kereskedelmi hajót, mely hétszáz más levelet is a Nagy-Britanniában lévő címekre szállított volna.

A hajó nyolcvannégy utasa közül csak egy élte túl a végzetes torpedó-támadást, a többiek hullámsírba vesztek. Ponting asszony végül kézhez kapta a küldeményt, mely 4700 méteres mélységből került most elő. A hölgy egy ideig várt vőlegénye életjelére, de mivel azt hitte, hogy elesett, férjhez ment Jim Holloway-hez, akitől négy gyermeke született.

Most meghatottan olvasta Bill Walker évtizedekkel később átvett levelét, mely végül a londoni Postai Múzeumba került kiállítási tárgyként.ű

Woman, 99, receives love letter from missing soldier fiance 77 years late

A 99-year-old great-grandmother has been handed a love letter from her soldier fiance – more than 77 years after he wrote it. Phyllis Ponting had accepted a marriage proposal from Bill Walker, who was posted to India during World War Two – but never heard back from him.

(Borsonline.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.