Az Alice In Chains Jar Of Flies középlemezéről van szó, amely EP-ként az első helyen nyitott a Billboard 200 listáján a megjelenése után.

1994. január 25-én jelentette meg az Alice In Chains, a seattle-i grunge-szcéna egyik legjobb hatású zenekara a Jar Of Flies című EP-lemezét (középlemez, mert a kislemeznél hosszabb, de a normál albumoknál rövidebb hosszúságú, alig 31 perc). 

Az EP-n már az akusztikusabb hangzás kapott nagyobb hangsúlyt, a bevett rock-hangszerek hegedű és szájharmonika is feltűnt egy-egy dalban.

Az 1992-es Dirt és az 1995-ös Alice In Chains (amit a borítón látható háromlábú kutya képe miatt "a kutyás albumnak" is hívnak) albumok közti EP-re 7 dal került fel (ebből egy instrumentális), a következők:

1. "Rotten Apple" (Cantrell, Mike Inez) 6:58

2. "Nutshell" (Cantrell, Inez, Sean Kinney) 4:19

3. "I Stay Away"(Cantrell, Inez) 4:14

4. "No Excuses" (Cantrell) 4:15

5. "Whale & Wasp" [instrumental] 2:37

6. "Don't Follow" (Cantrell) 4:22

7. "Swing on This" (Cantrell, Inez, Kinney) 4:04

A dalokat 1993. szeptember 7-14. közt rögzítette a zenekar (amely ekkor Layne Staley, Jerry Cantrell, Mike Inez és Sean Kinney felállásban játszott) a seattle-i London Bridge Studio-ban több más vendégzenésszel, a keverést pedig Kaliforniában végezték szeptember 17-22. közt.

Az EP angol nyelvű wikipedia-szócikke szerint ez volt az első EP, amely a Billboard 200-on (a legnépszerűbb USA-ban megjelent albumok és EP-k 200-as listája) a megjelenése utáni első héten már az első helyen nyitott a több mint 141 ezer eladott példányszámmal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.