A svéd-német ifjúsági filmsorozat főszerepében Inger Nilsson gyerekszínészt láthattad, aki 2019 májusában lesz hatvanéves, aki dolgozott titkárnőként, ma pedig újra a képernyőn láthatjuk.

Így néz ki ma Harisnyás Pippi

A vadóc, vörös copfos kislány, Harisnyás Pippi történetét 1944-ben vetette papírra Astrid Lindgren svéd írónő, aki addig csak kislányának mesélt a különös, lázadó természetű hősről. A későbbiekben, mint több más történetet, Pippiét is megfilmesítették.

A gyereksztár

Inger Nilsson 1969-ben mindössze nyolcéves volt, amikor megkapta a Harisnyás Pippi kalandjai című sorozat főszerepét. A sikeres szériát pedig a '70-es években négy további játékfilm – Harisnyás Pippi, Pippi hajóra száll, Pippi a Déltengeren, Szökésben Pippivel – követte.

1975-ben Pippi karakteréért a Legnépszerűbb személyiség kategóriában neki ítélték a TP de Oro-díjat. Mindössze 14-15 éves volt, amikor felajánlottak neki egy szerepet, melyben le kellett volna vetkőznie. Ezt azonban elutasította, és jó pár évig meg is feledkezett róla a filmes szakma.

A '80-as években nemigen lehetett hallani a színésznőről, és a '90-es években is mindössze két szerepet kapott. Ekkortájt leginkább kisebb színházakban dolgozott, illetve orvosi titkárként tevékenykedett Stockholmban.

Felnőttként tért vissza

2000-ben egy svájci rendező, Xavier Koller meggyőzte, hogy vegyen részt Gripsholm című, Kurt Tucholsky regénye alapján készülő filmjében. A romantikus drámát itthon is játszották a mozik A szerelem ideje címmel, melyben Heike Makatsch volt a partnere.

2007 óta leginkább a ZDF nevű német tévécsatornán látható a Der Kommissar und das Meer című krimiben, Ewa Svensson, az igazságügyi patológus szerepében. Hazánkban legutóbb 2015-ben mutattak be olyan filmet, melyben szerepet kapott: az Utórengés című drámában volt látható, Principal szerepében.

Femina

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.