A hite mentette meg a Kossuth-díjas színművészt, Eperjes Károlyt, hogy a művészi tökéletesség keresése ne váltson át önpusztításba.

Eperjes Károly a drogproblémájáról vallott: a pokol kapujába került

Az általa követett módszer a teljes átlényegülésen alapul, ami viszont veszélyes helyzetekbe sodorhatja a művészt. Erről az Aréna című műsorban vallott, a beszélgetésből az InfoRádió engedélyével közlünk részleteket.

Azt is elhittem, hogy csak úgy lehet egy drogost eljátszani, ha az ember kipróbálja. Kétszer is ott voltam a pokol kapujában. Nem lehet leírni, de tudom, hogy ott voltam. Meg is szólított az úr, hogy ne lépjek tovább

– idézte fel a stúdióban Eperjes.

Eperjes Károly korábban már beszélt a kísértésekről, amik például az 1988-as Eldorádó forgatása, valamint az 1994-es A nagybácsi álma című Dosztojevszkij-novella próbasorozatai közben érték.

Ital és drog, az elképzelhető legrosszabb dolgok férkőztek az életembe.Egyszer csak rá kellett döbbennem: úgy festek ikont, hogy én nem vagyok ikon... Hazudtam a jót, és emiatt majdnem elvesztem. Egyszer, az Eldorádó forgatása közben és később, a régi Művész, mai nevén Thália Színház színpadán Anatolij Vasziljevvel folytatott próbák alatt volt két olyan kegyelmi pillanat, amikor rájöttem, ez így nem mehet tovább

– magyarázta a szinhaz.org-nak adott interjújában.

A siker nagyon nagy kísértés. Jól feldolgozni épp olyan nehéz, mint a bukást...

(blikk.hu)

Cikk- és címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Jaj Istenem, megint ledőlt bennem egy szent ember szobra! Pedig hogy nyomta a csodás, istenhitről és az erkölcsről szóló kazettáit egy távoli, politikai színeváltozáson is átesett távoli rokon...
szaboria1
@nezelodo: Tompikával közösen szívnak. A fiam is szerepelt a hortobágyi legendák című filmben akkor épp a piálása volt napirenden.
Dr plágium
Nekem mindig a Hídember "meghamisítása jut az eszembe erről a seggnyaló elmebetegről.
A drogot nyilván nem tiltja a vallása csak az öngyilkosság eljátszását.
namihami
Nemcsak a kaphjába került. A Viktorjával kéz a kézben sikerült a bugyrokat is gazdagon végigjárni. Még a látogatóigazolványt is sikerült kiváltani, Fidesz-szimpatizáns címen.
papa.49
Faszi te akkor voltál hiteles, meg a helyeden mikor Szamóca ként a cirkuszban adtad elő a rossz formádat )))))))))))))))))))))))
namihami
Egész eddigi "" művészi"" teljesítménye és "" baráti körének"" megválasztása ezt fényesen igazolja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.