Nagyon jólesett neki, hogy a miniszterelnök személyesen hozta el neki a díjat.

Mint ismert, Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze a március 15-ei ünnep kapcsán megkapta a Kossuth-nagydíjat, ám az ünnepi átadón nem tudott résztvenni egészségi állapota miatt. (Törőcsik Mari jelenleg egy Vas megyei településen, Velemben él, onnan szokott kezelésre Szombathelyre járni.)

Törőcsik Mari nagyon feltöltődött Orbán látogatásától

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ezért is érte nagy meglepetésként, hogy személyesen Orbán Viktor hozta el neki a díjat.

Még most is az egész dolog hatása alatt vagyok. Nézze, sok díjam van, de ez és hogy a miniszterelnök maga hozta el, nos, ez olyan lélekgyógyszer, ami többet ad bármi más terápiánál. (...) 

Nagyon szívmelengető volt, hogy a miniszterelnök nem csak átadta protokollszerűen, hanem kedvesen érdeklődött felőlem, pedig láthatóan fáradt volt, és rengeteg dolga volt még aznap.

Hosszasan beszélgettünk, ettünk egy kis pogácsát, egyszóval nagyon érzelmes és kellemes nap volt, teljesen feltöltött. Csak azt tudom ismételni, hogy az Isten átölelt és nem is enged el engem. Nehéz időszakon vagyok túl, a betegség sok mindent megkeserített, fáj, hogy nem tudok színpadra lépni, ezen sokat szoktam gondolkodni, de a miniszterelnök egy kis lelket öntött belém ezzel kapcsolatban is

- mesélte el a Blikknek a háromszoros Kossuth-, kétszerese Jászai Mari-díjas, Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja.

Törőcsik Mari nagyon feltöltődött Orbán látogatásától

Törőcsik Mari nagyon feltöltődött Orbán látogatásától

Fotók: Facebook/Orbán Viktor

A lap emlékeztetett arra is, hogy Törőcsik Mari előtt összesen heten lettek háromszoros Kossuth-díjasok: Kodály Zoltán, Keleti Márton, Fábri Zoltán, Bán Frigyes, Fischer Annie, Illyés Gyula és Nádasdy Kálmán.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Commenter: Sajnos a művésznő már nem tudta felmérni azt, hogy ez mire ment ki, ez nem egy gesztus volt a csutitetűtől csak piárfogás a birkáknak !!!
Megmondom nyíltan csalódtam a hölgyben, nem is kicsit, egy ekkora művésznek kéne, hogy legyen tartása, és nem kell dörgölőzni a napi politikai szereplőkhöz !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Sziszifusz: 6:49 Nekem is pontosan ez a véleményem!! Az én anyukám is kapott O.V. által aláirt gratulációt a 90. születésnapjára... szegénykém kirakta a "főhelyre" a TV mellé és persze dicséri: milyen "rendes"... Pedig már sajnos gőze sincs, hogy milyen évet irunk, vagy milyen nap van ma. És pontosan lehet látni a képen, hogy milyen kicsire ment össze Töröcsik Mari is és milyen beteg lehet... még a keze is... Ugyhogy én inkább sajnálom, mint szidnám azért, hogy fogadta O.V-t. Azt kell mondjam, hogy ebben a korban már nem számit a hirnév... örül, ha "rányitják" az ajtót... talán még nekem is örült volna, ha én viszem el a Kossuth dijat neki. És nem hiszem el, hogy O.V. tiszta szivvel és őszintén ment el hozzá... ékes bizonyiték az, hogy még soha, semmit, senkinek nem adakozott a saját vagyonából, nem érdekli őt az "elesett" emberek, gyerekek sorsa, pont ugy, mint Töröcsik Mari sorsa sem. Nekem egyenesen visszataszitó, hogy igy kihasználja egy idős, beteg hölgy, müvésznő kissé már "gyerekes" örömét.
Lepényleső
Erre mivel fejelnek még rá? A bán rátette kezét hívére,s az halottaiból feltámadá?
(Egyébiránt az életszerűbb,hogy akit meglátogat,az nem okoz további gondokat?)
papa.49
@Lepényleső: Ezt tette a Puskással is ...
Desischado
@eszegfu: Hát legyen, remélem, tényleg erről van szó. Mert nem birok senkire sem jó szemmel nézni, akinek bármi köze van ehhez az aljas társulathoz. orbán szerintem is reklám miatt ment el Törőcsikhez, ez tényleg undorító!
eszegfu
@Desischado: Az én szememben Töröcsik Mari már csak egy erejét vesztett és talán sajnálatra méltó idős, beteg "anyóka"... és hát hiába a nemzet szinésze, meg a legmagasabb állami kitüntetések sokasága... ilyenkorra már egyformák vagyunk... Ezt használta ki ez a tetüláda!! :( ...gondolom én...
Desischado
@eszegfu: Adja az ég, hogy igazad legyen, de jóval régebben is voltak fideszes megnyilvánulásai. Amúgy az elejével én is egyetértek, az ő napja már leáldozott, most már csak egy idős, beteg ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.