A vörös diktatúra 133 napja Szamuely Tibor: "A vértől nem kell félni, a vér acél: erősíti a szívet, erősíti a proletáröklöt. Hatalmassá fog bennünket tenni a vér. A vér lesz az, ami az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani az egész burzsoáziát.”A kádári rendszerben a hatalom bizonyos keretek közt megengedte március 15-e megünneplését. Forradalmunk és szabadságharcunk napját azonban nem magában, hanem az úgynevezett forradalmi ifjúsági napok, a három tavasz ünnepségsorozatának részeként kellett ünnepelni. Március 21-e a Tanácsköztársaság 133 napos kommunista diktatúrájának kezdőnapja, április 4-e a felszabadulás napja. Az első magyar kommunista diktatúra 133 véres napja száz éve vette kezdetét. A XX. század elején gróf Tisza István, a nemzet érdekeit képviselő államférfi vezette Magyarországot. Tisza Istvánt határozottsága miatt sokan irracionálisan gyűlölték, alaptalan rágalmakkal illették, egyebek mellett azzal vádolták, hogy háborúba vezette Magyarországot,...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mennyivel humanusabb lett az utána következő fehérterroros körítéssel díszített korai Lovastengerész-éra.
Szinte már arany- és humánumkorszaknak mondható. A földbe beásott és kutyákkal széttépetett emberek (már aki túlélte) a "" boldog békeévek"" jelzőt tűzték rá.
Ha tud valaki olyan "" cikket"" amelyikkel ez a (semmi)gondola(t) vagy a másik, a prostisrácok nem harapott sz@rba, azt kérem, tudassa már velem. Mert eddig csupán a kövéri szájtermék folyt ki a billentyűzetük alól.
Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy a vörösterror tökéletes lett volna. De az erősen pikánssá teszi a dolgot, hogy ezt pont egy igencsak újhungaristák/újnyilasok által, a saját szàjukíze szerint szerkesztett "" izében"" teszik közzé.
Nessy
@namihami: Az Ostenburg különítmény a fővárosban, a Prónay különítmény, ha emlékeim nem csalnak, Szegeden kezdte meg a leszámolást a vörös terror vélt és valós résztvevőivel..
A fehér lovon bevonuló Horthy kíséretében ott voltak a Prónay különítmény tagjai. Vae victis!
Egymás szemére sokat nem vethetnek! Itt is, ott is sok ártatlan civil vesztette életét. A későbbiekről meg ne is beszéljünk.
namihami
@Nessy: Te érted a kommentem. Szerinted ez áll mindenkire?
Nessy
@namihami: Nem vennék rá mérget! Őseim mindkét világháborút, Rákosit, 56-t átélték, és sokat meséltek. A második világháborút már kisgyerekként én is átéltem, és onnan a többit. Ezért is látok néha másképp dolgokat, mint az aktuális propaganda.
Továbbá kortól függetlenül néha gondolkozni is kellene, nem csak vakon elhinni a különböző propaganda szövegeket.
A tények makacs dolgok Virág elvtárs! :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.