Szenzációs bányaipari bejelentésről ír a Mining.com. Eszerint a kobaltfeltárásra specializálódott ausztrál bányavállalat, a Blackstone Minerals, óriási kobaltlelőhelyet azonosított Kanada nyugati térségében. A kobalt napjaink egyik legfontosabb ásványi anyaga, illetve az ipari termelés számára, nyersanyag. A kitermelés körüli legújabb fejleményeket az Origo ebben a cikkében mutatta be. A kobalt a természetben - más elemekkel összehasonlítva - viszonylag ritkán fordul elő, ezért minden lelőhelynek nagy jelentősége van. A régi időkben az ásványból más, értékesebbnek tartott anyagokat - rezet, ezüstöt, ónt - akartak kinyerni, a kudarcért pedig a rosszindulatú hegyi manókat okolták (németül ezek a koboldok), "akikről" a fémféle a nevét kapta. Napjankban viszont egyre fontosabbá válik mind az űripar, mind az elektonikai eszközök gyártásában. Ezért tekinthető fontos bejelentésnek az ausztrál vállalat közlése, ami szerint Brit-Kolumbia területén akkora lelőhelyre bukkantak, ami...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@durbincs: rohanjon, nehogy más szedje össze a Marson vagy Középföldén maga helyett a gonosz manók kincseit. Nyugodtan feladhatja az állását mint az álhírgyártó álportál mining.com külsős tudósítója.
arcmás
Ismerem az elmúlt örökkévalóságot (az idők előttit - de tényleg), és az eljövendő örökkévalóságot is (az idők utánit - de tényleg)...
És aprópénzre váltottam...
Bakker, hogy lehetséges ez?

Szánom-bánom!

A gyilkos humor, amin senki nem nevet, amibe mindenki belehal...

"(Neked a halál a vég, míg nekem a kezdet." - ez a legnagyobb különbség kettőnk közt.

Bye
Commenter
@durbincs:új játékot nem akar kitalálni pörgő-mano? az így is hívnak úgy is hívnak helyett?Elmehetne az Ayers Rockig, megküzdhetne néhány kenguruval, néhány aboval,(vigyázat, ott a fehérek a migrik) ehetne néhány emu burgert, és mehetne a bányába (ez a rögeszméje csak nem múlik) ásványt ásni.
Commenter
@durbincs: nagyon vicces! To-alett humor. Túl sok tengeri mustárt regelizett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.