Két pálinka után szondáztatták meg anno Szegeden, lebukott. Most már nagyon szeretné visszakapni a jogsiját, de úgy számol, a vizsgákkal és addig a sofőrök bérlésével együtt ez jó egymillióba fog kerülni.

Mint ismert, tavaly júniusban egy szegedi rendezvényen fogyasztott el saját bevallása szerint két pálinkát az egykor Viszkis rablóként ismert Ambrus Attila, aki a börtönbüntetése közben tanulta ki a keramikusságot, mára abból él. 

Akár egymillióba is fájhat a Viszkisnek, hogy visszakapja a jogsiját

Fotó: YouTube/TV2

Ambrus nem merte a Tisza-parton hagyni az autóját, ezért azzal gurult át a pár száz méterre lévő szálláshelyére – ám a rendőrök elkapták, a szonda pedig bejelzett. A Szegedi Járásbíróság végül 200 ezer forint büntetést rótt ki rá, valamint 10 hónapra bevonta a jogosíytványát. A 10 hónapnyi bevonás ellen fellebbezni próbált Ambrus – mert hogy felesége ekkor már veszélyeztetett terhes volt, ám ezt elutasították.

Ambrus úgy számolt a Blikk cikke szerint, hogy április 10. után már visszakaphatja a jogsiját, ám most úgy tűnik, legalább egy hónapot csúszni fog a dolog, ugyanis kötelező egy tanfolyamon részt vennie (ezt mindenkinek végig kell járnia, aki kiesett egy bizonyos időre a vezetésből), KRESZ-vizsgát is kell tennie. A tanfolyam is belekerülhet olyan 100 ezer forintba.

Ambrus úgy számolt, hogy mindezekkel, valamint a jogsi nélküliség miatt fogadott sofőrökkel együtt jó egymillió forintjába fog kerülni az új jogosítványa.

Aki hibázik, bűnhődjön! Ezt teszem én is, szó szerint alaposan megfizettem, nagyjából egymillió forintom bánja a két felest (...)

Jelenleg mindenhová sofőrrel kell járnom, piacozni vagy orvoshoz vinni a feleségemet és a kislányomat. Még a szegedi rabosításra is sofőr vitt. (...) 

Két héttel ezelőtt szóltak, hogy újra kell vizsgáznom, így még várnom kell. Pedig szerintem már túl lennék az egészen, talán egy hét múlva már vezethetnék, ha időben értesítenek. Sokat kell tanulni a KRESZ-vizsgára, nehéz időpontot kapni, és az sem biztos, hogy elsőre sikerül. Ahhoz is idő kell, hogy a pszichológiai vizsgálat és a vezetési gyakorlat is rendben legyen, csak ezután kerülhet minden az esztergomi rendszerbe. Sajnos, ezért több mint egy év után kapom majd újra kézhez a jogsimat

- mondta el a lapnak.

Ambrus azt tervezi, hogy első útjára elviszi magával a kislányát is.

Az első utam az lesz, hogy elviszem a kislányomat autózni, de annyi elintéznivalóm van, hogy bőven lesz hová vezetni

- mondta el a Blikknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.