Mádai Vivien fájdalmas vallomást tett a 30. születésnapján közösségi oldalán.

A műsorvezető egy Instagram-posztban beszélt először arról, hogy pár hónapja melanomával diagnosztizálták, ami a bőrrák egy formája.

Közeledve a születésnapomhoz hashtagkapuzárásipánik jeligére átlövettem a jobb fülcimpám 3 helyen, majdnem lefoglaltam egy siklórepülést, és egy zöld ombrén is erősen gondolkodtam, de azzal nem számoltam, hogy 30 éves korom előtt pár hónappal melanomával is diagnosztizálnak. Szándékosan nem írom le a rák szót, mert egyszerűen nem megy.

Amikor kiderült, annyira távolinak és megfoghatatlannak tűnt, hogy fel sem fogtam tulajdonképpen mi is ez. Pedig pontosan jól tudtam a jelentését, kialakulásának okát, és túlélési esélyeit. A melanóma fő rizikófaktor nem az elsődleges daganat, hanem a belőle igen agresszíven terjedő áttétek. Éveken át növekszik a testünkön, majd hónapok alatt végez velünk. Minden egy anyajeggyel kezdődött, és ért is véget. Előre megyek a történetben... Mert szerencsém volt, őrült nagy szerencsém. Több vizsgálat és pár hét álmatlan éjszaka után kiderült, hogy időben vették észre, még nem adott áttétet, így 2 műtéttel és további ellenőrzésekkel “megúsztam”. Teljesen őszintén? Nem csodálkozom. Voltam annyira felelőtlen, hogy fiatalabb koromban megfelelő fényvédelem nélkül napoztam, eszetlenül szoláriumoztam, és tettem meg mindent az idáig vezető útért. És meg is lett az eredménye.

Ugrálhatnék most virágfal előtt 30-as számokat formázó arany lufikkal, de ehelyett most inkább arra kérlek Titeket, hogy ha van lehetőségetek – márpedig van -menjetek el egy kontrollra-, nézessétek meg a bőrötöket, váljon ez egy rendszeresen rutinná. Felelős felnőttnek tartom magam, persze az örök gyermeki lelkesedésemmel, de ennek köszönhetem, hogy ez a betegség időben kiderült, orvosolva lett / ezúton köszönöm az Országos Onkológiai Intézetnek @czirbikatu -nak és a Melanóma Mobilnak/ hogy szerencsésen végződhetett ez a történet... Szóval tekintettel arra, hogy általában mindenki 40 körülinek néz, és a Wikipédia szerint is már 3 éve 32 éves vagyok, ma végre hosszú idő után úgy érzem, megfiatalodtam ... Köszönhetem ezt annak, hogy hiszek a prevencióban, hiszek Istenben, és hiszek abban is, hogy az Instagrammot lehet fontos dolgok közvetítésére is használni

- írta Vivien a posztban.

A fenti szöveggel megosztott két fotó közül a másodikon egyébként látható egy heg is a lábán, ami vélhetően a műtét következménye.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

v i v i e n m á d a i (@vivienmadai) által megosztott bejegyzés,

Forrás: 24.hu, NLCafé

Fotó: Instagram

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
A jólét, a sok pénzet vonza a napsütés. Hawaii, Balaton beach, Miami beach, Maldív-szigetek, stb. Erősebb naptejet kellett volna venni, vagy az árnyékban piálni. Fogadjunk, hogy kigyógyul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. December 12., 08:00
Megszólalt a zaklatással vádolt színész
Szórakozás - 2019. December 12., 07:53
Tóth Gabiék minden elárultak kislányuk születéséről