Újabb elismerést kapott Nemes Jeles László: a hétvégén véget ért pekingi filmfesztiválon a legjobb rendező díjával jutalmazták legújabb, Napszállta című alkotásáért.

Az Oscar már megvan, új díjakat gyűjt a magyar rendező

A Napszállta című film kínai premierjén Nemes Jeles mellett részt vett Clara Royer, Jakab Juli, Dobos Evelin és Rajk László is. A zsűri elnöke az amerikai rendező-producer, Rob Minkoff volt. A rendező új filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A közel száz fős szereplőgárda nemzetközi összetételű, magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben.

A Napszállta a Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével.

Az alkotás világpremierje nagy siker volt a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a legjobb film díját a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől, a FIPRESCI-től. Nemes Jeles László új filmjét már a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.