Az idős szüleinkről való gondoskodás a házasságunk számára is nagy kihívást jelenthet, különösen akkor, amikor az egyik fél igen szoros kapcsolatban áll a beteggel. Ha valaki már túlzottan is kötődik a szüleihez, akkor felnőtt létére is nehezen látja át a demencia nyomán létrejött helyzet orvosi, pénzügyi, érzelmi és családi vonatkozásait. Ugyanígy rendkívüli próbatételt jelenthet az […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Csak annyival egészitem ki, hogy sajnos nemcsak a házasság "mehet rá" egy demens családtag ápolásakor... Magának az "ápolónak" szinte az összes családi kapcsolata a testvérével, gyerekeivel, unokáival és sokszor a baráti viszonyok is. U.is minden a demens beteg körül forog és ezt semmi sem előzheti meg! Hiszen ez a betegség nem gyógyitható, egyre több figyelmet igényel -- ahogy romlik az állapota -- amikor már a rutin feladatok sem mennek, nem hagyhatod magára 1 percre sem és bizony segitség sincs, illetve piszok nehezen talál az ember valakit, akit a beteg is elfogad... Már keveri a legközelebbi családtagokat is, vagy fel sem ismeri, akkor egy "idegent" meg végképp nem tud elfogadni. Az egyetlen támpontja az "ápoló" és a napirend, ami minden nap u.az, u.abban az időben. Ha ettől eltér az ember, akkor a beteg kész "káoszként" éli meg, teljesen megzavarodik, nem találja a helyét, minden "felborul". Nem vagyok szakember, de nem hiszem, hogy az "ápoló" helyzetén bármilyen terápia segitene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.