“Az ember tökéletlen lény. Néha többé-kevésbé képmutató, s az együgyűek ilyenkor azt mondják, hogy erkölcsös vagy erkölcstelen. Nem vádolom a gazdagokat a szegények kedvéért: az ember ugyanaz fönt, lent, középen” – írta a 220 éve született Honoré de Balzac, a világirodalom egyik legtermékenyebb írója, a realista regény megteremtőinek egyike. “Balzac életműve szándékában is, megvalósításában is a legnagyobb méretű irodalmi alkotás, amit ember valaha is megpróbált. Az Emberi színjáték hömpölygő regényáradatát száznegyven műre tervezte, és több mint kilencven el is készült már, amikor írójuk alig ötvenegy éves korában meghalt. A cikk a Cultura.hu oldalon folytatódik...

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: Cultura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
divatos??? már miért is kellene divatosnak lennie? Hozzátartozik az elemi műveltséghez, sőt ha elolvasod a "lábjegyzeteket" is igen komoly ismeretekre tehetsz szert európai és polgári értelemben! =))
Commenter
Nekünk is van egy mindenre képes Vautrinünk, aki számtalan Balzac regényben, több néven felbukkan felbukkan de mindig egyformán aljas: orbán az Ahogy Vautrin is, mindenre képes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.