Korábbi "homofób és nőgyűlölő" kijelentései miatt petícióban tiltakoztak aktivisták Alain Delon életműdíja ellen. A francia színész végül átvehette az elismerést a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Sírva vette át az életműdíjat a legkeményebb francia színészlegenda – videó

A 83 éves színész vasárnap este vette át a cannes-i filmfesztiválon az Arany Pálma-életműdíjat; a fotók alapján láthatóan teljesen meghatódva, a könnyeivel küszködve fogott bele köszönő beszédébe.

Alain Delon munkásságát azt követően ismerték el Európa első számú filmes eseményén, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozott a gesztus ellen.

A Women and Hollywood nevű amerikai szervezet azt kérte a szervezőktől, hogy ne tüntessék ki "a rasszista, homofób és nőgyűlölő" Alain Delont. Az interneten vasárnap délig több mint 25 ezren írták alá a tiltakozó petíciójukat.

A Le Journal du dimanche című francia hetilapban vasárnap megjelent interjúban Delon maga így vélekedett az őt ért vádakról: "nem vagyok a homoszexuálisok házassága ellen, nem is érdekel. Az emberek azt csinálnak, amit akarnak. De nem támogatom az azonos nemű embereknek az örökbefogadást. Elismertem, hogy ütöttem meg nőt? Igen. Azt is hozzátettem valószínűleg, hogy több pofont kaptam, mint adtam. De soha az életben nem zaklattam nőt".

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.