Tizedik alkalommal rendezte meg a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület a Park Party nemzetközi főzőversenyt. A jubileumi évforduló alkalmából a Guinness Rekordok Könyvébe is bevésték nevüket: egy időben, egy helyen 1110 fasírozottat és egy 10 méteres kesudiós csokitortát készítettek el, írta a nool.hu.

Ennyit még soha, senki nem látott egy helyen – Guinness Rekordok Könyvébe került a kis magyar falu

Számomra a családom után a legfontosabb a főzés és a Duci Csapat Egyesületben való tevékenykedés. Az évek során rengeteg helyre eljutottunk már, ahol bemutattuk a helyi specialitásainkat, és ezzel együtt rengeteg embert megismertünk. Egyszer csak kipattant a fejemből az az ötlet, hogy a jubileumi rendezvényünket saját magunk, illetve a hozzánk látogatók számára is különlegesebbé tegyük. Eldöntöttem, hogy fasírozottat fogunk készíteni. Tervem megerősítéséhez megkérdeztem néhány séfet, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjait, mit szólnak ehhez, és ők is rábólintottak. Az országban ugyanis még senkinek nem jutott az eszébe, hogy egyszerre, egy időben ennyi fasírozottat készítsen el. Nekünk a Park Partyn 1110 darabot sikerült kisütnünk, amellyel bekerültünk a Guinness Rekordok Könyvébe

– mondta Czakó Zoltánné.

A Duci Csapat Egyesület elnöke hozzátette: hatalmas öröm volt számukra, hogy 52 csapat vett részt a főzőversenyen, akik mind Karancslapujtőre hozták specialitásaikat.

Sokan szálltak ringbe a környékbeli településekről is, sőt Magyarország minden tájáról, de még határon túlról is érkeztek főzőcsapatok azért, hogy egy tányér ételt tegyenek a héttagú szakmai zsűri elé. Rajtuk kívül az elkészült finomságokat 10 Duci hölgy és 10 Duci úr is külön értékelte.

Zsűri elé kerültek az otthonról vitt sütemények is, ezek között a szervezők megtalálták a zserbó és a túrós lepény királyát is.

Az eseményről szóló fotógalériát itt tekinthetik meg.

Forrás: 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Hogy én erről mé nem tudtam!!!FASIRTOT AKAROK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.